VAVRINKA: Mnogo puta sam gubio od Novaka, ali uvek izvuče najbolje iz mene

Autor:

Sport

31.08.2019

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Stan Vavrinka istakao je da postoji nešto u njegovom rivalstvu sa Novakom Đokovićem što 'izvlači najbolje iz njega'.

RepublikaFoto: instagram.com/stanwawrinka85
Sten Vavrinka

Švajcarac se plasirao u osminu finala US opena pošto jebio bolji od 135. igrača sveta, iskusnog Italijana Paula Lorencija sa 6:4, 7:6 (9), 7:6 (4). 

- Osećam se odlično. Zadovoljan sam pobedom. Velika je borba bila na terenu i zbog toga je ovaj trijumf važan. Dobro sam se kretao, borio sam se - kazao je Stan.

Naredni rival Vavrinki biće Novak Đoković sa kojim se do sada sastajao 24 puta. Srbin vodi sa 19:5.

- Toliko sam igrao i sa Rafom i Rodžerom. Čini mi se da su njih trojica oduvek tu i da osvajaju sve turnire. Ako želite do samo završnice, neizostavno je da se sretnete s njima. Igrali smo mnogo puta. Ja sam mnogo puta gubio - konstatovao je Stan.

Brzo ga je novinar podsetio da ima dve velike pobede nad Novakom, misleći na finala US Opena (2016) i Rolan Garosa (2015).

- Tri - ispravio ga je odmah Švajcarac uz osmeh, istakavši i trijumf u četvrtfinalu Australijan Opena (2014).

- Igrali smo dva puta u finalima Slemova. Tada sam bio pun samopouzdanja, igrao sam dobro, kretao se kako treba, bio sam na vrhuncu forme. Uvek je teško s njim. Ipak postoji nešto u vezi sa našim rivalstvo što uvek izvuče najbolje iz mene. Ponavljam, gubio sam često, tako da nije lako. Treniramo gotovo uvek zajedno pred najveće turnire. Uživanje je, dobri smo prijatelji. A i to što radimo na terenu mi pomaže da napredujem.

U meču protiv Lorencija, Vavrinka je imao 24 as servisa.

- Zadovoljan sam. Dobro je što me servis sluša, pogotovo što me čeka duel sa Novakom, koji je odličan na riternu. Najbolji je u tome. Moraću nešto malo i da promenim.

Poslednji put Vavrinka i Đoković sastali su se upravo na US Openu, u finalu 2016. godine. Tada je trijumfovao Švajcarac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading