Federer pohvalio Novakovu ishranu!

Autor:

Sport

19.09.2019

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je bio na udaru mnogih jer je iz ishrane izbacio meso, postoje i neki kojima se ishrana najboljeg tenisera na svetu dopada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Veteran je impresioniran Novakom

A među njima je i Rodžer Federer! Jedan od najboljih tenisera ikada sada treba da nastupi na Lejver kupu kao deo Tima Evrope, a on je u prethodnim godinama na ovom takmičenju igrao zajedno sa Đokovićem i Nadalom.

 - Za mene je to bila jedna emotivna nedelja pored Nadala i Đokovića. Kada provedete nedelju pored Rafe, gledate njegov intenzitet i pitate se kako pronalazi balans. Da to ne radi bilo bi suludo. Kada završi trening on je opušten, a iznenadilo me je to kako on ulazi u prilike - kazao je Federer.

Prošle godine on i Novak su zajedno igrali u dublu u ovom takmičenju, a on je sada u intervjuu pohvalio Novakovu opuštenost, ali i njegovu ishranu.

- Đoković je opušten, po tome smo slični. Da biste bili uspešni morate da budete opušteni. Mi igramo mnogo mečeva, od 50 do 100. Nije to kao boks kada imate do dva meča godišnje. Mi moramo da se opustimo pet minuta pre meča.

Ono što me je iznenadilo kod Đokovića je ta neka jasnoća koju ima kada želi da pobedi meč. On kao da razmišlja 'Ja ću igrati ovako i zato ću biti uspešan'. Sviđa mi se i njegov proces i kako bira šta i kada će jesti. Sve mora da bude po planu. To neverovatno poštujem", kaže Federer.

Lejver kup u Ženevi počinje 20. septembra, a ekipe su sledeće:

Tim Evrope: Federer, Nadal, Tim, Zverev, Cicipas, Fonjini, Bautista Agut (zamena); Bjorn Borg (kapiten), Tomas Enkvist (zamenik kapitena)

Tim sveta: Izner, Raonić, Kirjos, Šapovalov, Sok, Fric, Tompson (zamena); Džon Mekinro (kapiten), Patrik Mekinro (zamenik kapitena)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading