Novak blista: Bilo je iscrpljujuće, veoma sam srećan!

Autor:

Sport

11.01.2020

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je pobedom protiv Danila Medvedeva doneo Srbiji drugi, odlučujući poen u polufinalu ATP kupa u Sidneju.

RepublikaFoto: Tanjug
Novak Đoković

Posle 167 minuta sjajne borbe, svetski broj dva je slavio sa 6:1, 5:7, 6:4, pa je ostalo samo da se vidi sa kim će naš tim igrati za titulu, Španijom ili domaćinoim Australijom.

Novak je po završetku meča sa Medvedevim priznao da mu je bilo veoma teško da se nosi sa teniserom iz Moskve koji je igrao izvanredan tenis.

- Bio je to zaista poseban meč. Juče sam proveo skoro tri sata na terenu i sada sa Danilom je bilo slično, samo što je u ovom meču bilo mnogo više dugih razmena. Bilo je iscrpljujuće. Medvedev je jedan od najboljih tenisera na svetu i sada se pokazalo zbog čega. Ovo je svakako bio moj najveći izazov od početka godine- rekao je Novak posle pete pobede na ATP kupu.

Đoković je neočekivano lako došao do početnog seta, a onda je usledilo buđenje finaliste US Opena.

- Posle izgubljenog seta počeo je da se oseća mnogo bolje na terenu, udarao je snažno, nije imao mnogo neiznuđenih grešaka. Kako je meč odmicao, osećao se sve komfornije na terenu, uslovi su bili takvi da se igralo sporije, bilo ga je sve teže probiti. Bila je to velika bitka do poslednjeg poena- poručio je Novak.

On se još jednom zahvalio velikom rboju srpskih navijača koji su došli da daju podršku našem timu.

- Veoma sam srećan da podelim ovakvo iskustvo sa srpskim navijačima, koji su došli da nas podrže. Imali smo tenis visokog kvaliteta i nadam se da su svi na stadionu, ali i oni pred TV ekranima uživali- zaključio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading