Evo koga Đoković priželjkuje u finalu!

Autor:

Sport

31.01.2020

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksander Zverev i Dominik Tim se bore za plasman u finale Australijan opena, a tamo ih čeka Novak Đoković. Najbolji srpski teniser je otkrio šta ga najviše impresionira kod Tima, a šta kod Zvereva i koji od dvojice mladih tenisera je poželjniji protivnik u finalu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković čeka boljeg iz meča Tim-Zverev

- Tim je jedan od najvećih radnika. U svakom aspektu igre napreduje, kako vreme odmiče, uvek se trudi da bude bolji. i to je uspeo na podlogama koje su malo brže, koje mu ipak manje odgovaraju. On voli da ima više vremena, da se odmakne, stane iza i sa mnogo snage i rotacije udara, slično Nadalu. On je nešto najbliže Nadalu i po toj igri, naravno, šljaka mu najviše odgovara zato što je najsporija podloga, na kojoj najviše odskače loptica. Ovde su uslovi uveče malo sporiji i to mu odgovara- rekao je Đoković.

- Igrao je sa Nadalom zaista izvrsno, bio je to jedan tesan i težak meč. Mislim da je u poslednjih 12 meseci mentalno dosta sazreo, kada su veliki mečevi u pitanju. Uvek je imao igru, u poslednjih pet godina igrao je finale Rolan Garosa dva puta, ali nije imao konzistentnost na velikim turnirima. Sad je osvojio Indijan Vels, igrao finale u Londonu, ovde polufinale, možda finale, tako da definitivno jeste jedna od najvećih pretnji za nas vodeću trojicu, što se tiče Gren slem turnira i ranga- rekao je Đoković.


Dakle, Tim jeste već duže u formi, ali je zato plasman Zvereva u polufinale, i to uz samo jedan izgubljeni set, iznenađenje za sve.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ako se poredi sa ATP kupom, sada je iznenadio koliko je dobro odigrao do sada. Na ATP kupu igrao je loše, bez samopouzdanja. Uvek ima taj servis koji može da ga izvadi iz nekih situacija i da mu dodatno podigne samopouzdanje igra dobro. I on je isto vredan, radi mnogo, posvećen je, talentovan, tako da će biti interesantno u finalu“.


Đoković protiv Tima vodi 6-4 u međusobnim okršajima, a izgubio je njihov poslednji duel na ATP finalu u Londonu. Sa Zverevom je na na 3-2, uključujući i pobedu u poslednjem okršaju na Rolan Garosu prošle godine. Ko Novaku više odgovara?

- Možda Zverev, ako uspem da mu čitam servis. Sa osnovne linije je dosta opasniji Tim kad su malo sporiji uslovi. Iako je , sa druge strane, i Zverev dosta kvalitetan igrač i ne treba ga potcenjivati. Kažem, drugačiji je stil igre, tako da za obojicu moram da se prilagodim drugačije- zaključio je Đoković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading