Problematičan karakter: Kirjos pokušao ono što Novaku godinama uspeva, pa priznao - nisam izdržao!

Autor:

Sport

31.01.2020

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos redovno šokira na terenu, a i vam njega nesportskim potezima, ali je ovog puta pokazao i svoju drugu stranu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nik Kirjos

On je prethodnih nedelja zagovarao humanitarne akcije za pomoć Australiji, zahvaćenoj strašnim požarima i usled te priče objasnio i zbog čega više ne konzumira proizvode životinjskog porekla.

- Već smo izgubili više od pola milijarde dragocenih australijskih životinja: tragedija koju nećemo skorije zaustaviti. I ranije sam bio strastveni zaštitnik životinjskog sveta, a više ne jedem meso i proizvode od mleka - rekao je Kirjos.

Kaže da se zbog toga prebacio na vegetarijansku ishranu, a skorašnje fotografije spaljenih životinja su mu samo učvrstile to uverenje.

- Nije to zbog mog zdravlja već jednostavno ne verujem u jedenje životinjskog mesa. Pokušao sam vegansku dijetu pre nekoliko godina, ali sa svim tim putovanjima, teško je bilo održati je. Gledajući sve te fotografije životinja koje se muče, samo su mi pojačali uverenje da sam ovom dijetom napravio pravi izbor - priča Kirjos.

Da podsetimo, najbolji srpski teniser Novak Đoković pre skoro deset godina počeo da menja svoju ishranu i brzo počeo da beleži najbolje rezultate u karijeri. Već nekoliko godina unazad je potpuno izbacio životinjske proizvode iz svakodnevne upotrebe.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading