Nole se sveti Timu za 8. titulu u Melburnu!

Autor: PREDRAG VUKOVIĆ

Sport

01.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković se nalazi na korak do podviga koji će teško neko moći da ponovi u istoriji tenisa - da osmi put osvoji Australijan open u svom osmom finalu! Protivnik je Dominik Tim (26), Austrijanac, peti na rang-listi, koji je ostao dužan Noletu za prošlogodišnji Rolan Garos, kada ga je neočekivano izbacio u polufinalu. Meč je na programu u nedelju (9.30, Eurosport 1).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

BORBA ZA PRESTO

Istina je da je od tada Tim savladao Noleta još jednom, pre nepuna tri meseca u Londonu, na završnom ATP turniru, ali sada Austrijanac mora da se suoči sa činjenicom da Nole igra na "domaćem" terenu i da će mu biti znatno teže protiv potencijalnog broja jedan.

Rafael Nadal, aktuelni lider na ATP listi, ispadanjem u četvrtfinalu upravo od Tima izgubio je 840 bodova, a Novak bi odbranom 2.000 bodova došao na kotu 9.720 i prešišao Španca koji sada ima 9.395 bodova.

Novak Đoković je imao samo reči hvale za divovsku borbu Tima i Zvereva, iz koje je pobednik izašao upravo Tim (26). Tri i po časa trajala je borba Austrijanca i Nemca, a bolju koncentraciju u taj-brejkovima imao je Tim, iako je Zverev poveo sa 1:0 u setovima (6:3). Usledio je preokret - 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4).

- Dominik je veliki radnik. U svakom aspektu igre napreduje kako vreme odmiče i to je uspeo na podlogama koje su malo brže, a koje mu malo manje odgovaraju. On voli da ima više vremena, da se odmakne, stane iza i sa mnogo snage i rotacije udara, slično Nadalu. Najbliži je Rafi i po toj igri, odgovara mu šljaka. U Melburnu su uslovi uveče sporiji i to mu odgovara - rekao je Nole.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Dominik Tim

VOLI ŠLJAKU

On je podsetio na Timovu veliku pobedu nad Nadalom u četvrtfinalu.

- Taj meč je odigrao odlično, iako je bilo jako tesno. U prethodnih 12 meseci sazreo je mentalno, posebno na velikim mečevima. Ne zaboravimo da ima dva finala Rolan Garosa, ali jedino što nije bio konstantan na velikim turnirima. Osvojio je lani Indijan Vels, igrao finale završnog ATP turnira u Londonu, sad igra finale Australijan opena, tako da Tima trenutno vidim kao najveću pretnju za mene, Rafu i Rodžera kada su u pitanju grend slemovi i rang-lista - zaključio je Novak.

Nole izbegao prženje

U petak je u Melburnu bilo brutalnih 44 stepena, a za nedelju, dan finala, maksimalna dnevna temperatura biće 29 stepeni. Ipak, u vreme odigravanja meča spustiće se, kažu meteorolozi, na prijatnih 23-24 stepena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading