(VIDEO) Đoković: "Hrvati, hvala što ste uz mene, nastaviću da letujem kod vas!"

Autor:

Sport

19.02.2020

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je posle jučerašnje konferencije pričao i za hrvatske medije, gde je komentarisao o odnosu koji ima sa hrvatskim sportistima, sa sadašnjim trenerom Goranom Ivaniševićem, bivšim trenerom Nikolom Pilićem, ali i podršci koju ima u Hrvatskoj, gde i sam voli često da dolazi.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Novak Đoković

Nijedan teniser nije uzeo dva Gren Slema nakon što je imao dve meč-lopte zaostatka. Đokoviću je to uspelo u polufinalu US Opena 2011. godine i prošle godine na Vimbldonu. Oba puta Federer je bio gubitnik i oba puta Novak se borio sam protiv svih navijača.

U tim trenucima vraća se onom detetu koje je sa četiri godine izjavilo da želi da bude najbolji teniser sveta. Danas, kada je to ostvario, na pitanje da li je zbog toga srećan i ispunjen čovek, Novak je dao odgovor koji objašnjava njegov, ali i put svakog od nas. 

 - Danas svi pričaju o rekordima, trofejima i ambicijama. Na taj način se stvaraju tenzije koje nisu potrebne. Imam ciljeve, ali oni nisu moja glavna motivacija. Obaranje rekorda ne može me u potpunosti ispuniti. Srećan sam i ponosan u tom trenutku, ali u životu me to neće usrećiti. Ono što me usrećuje je držanje reketa u rukama. Ljubav prema tenisu je jezgro svega i tome se stalno vraćam. Postoje dani kada se ne osećam najbolje, dani kada mi se ne trenira, ali ako se ne vratim onom detetu od četiri godine koje kreće da igra tenis, ne mogu da budem u potpunosti ispunjen bez obzira na sve titule. Nauka je dokazala da, kada neku sliku zamišljate, za vaš je um to realno. Imam veru u slike koje sebi prezentujem, kada se one ponavljaju, postaju sve veće, a onda postaju i stvarnost. Tada ne smete stati. I to je definicija uspeha - kazao je. 

RepublikaFoto: Starsport
Novak

Na tom putu, uz Novaka su bili Nikola Pilić i Goran Ivanišević, kojima se posebno zahvaljuje. Kako su im se ukrstili putevi, zašto često ističe da su za njega Hrvati i Srbi jedno te isto, šta je naučio od Gorana, Luke Modrića i Janice Kostelić, a šta od Federera i Nadala, objasnio je u intervjuu za hrvatske medije. 

- Što se tiče mog odnosa prema Hrvatskoj, ja sam se trudio da u javnosti, a i ja lično, uvek prenosim pozitivnu poruku prema Hrvatskoj i svim zemljama u regionu. Ja nisam odrastao u Jugoslaviji, bio sam jako mali kada se već Jugoslavija raspala, ali nekako taj duh osećam.

- Znam da mi mnogi zameraju zbog toga, ali ja poštujem različitost u razmišljanju. Ne možeš biti svakome drag. Uvek sam se ophodio prema ljudima iz Hrvatske na pozitivan način. Nebitno da li je neko iz Hrvatske ili Srbije ili iz bilo koje druge zemlje, ako se ljudski odnosite prema nekome, onda ćete to dobiti nazad. To je moj neki jednostavni moto života, imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj, često dolazim i tu na letovanje i to će se nastaviti - poručio je Đoković.

Spomenuo je i Gorana Ivaniševića. 

RepublikaFoto: Starsport
Novak Đoković

- Goran je specifičan, ima poseban način obraćanja, metogologiju rada, voli da stvari budu jednostavne, kratke i koncizne, i to meni omogućava da imam mentalnu jasnoću i lako dolazimo do rešenja kada imamo diskusiju tehničke prirode, brzo zaključimo šta je dobro, šta ne valja. Naša saradnja je vrlo efikasna - rekao je Novak.

Na kraju se zahvalio podršci koju dobija od Hrvata. 

- Zahvalio bih se onima koji veruju u mene, nadam se da ću opravdati to, i ja takođe verujem, to su moji ciljevi, nadam se da ću do kraja karijere to ostvariti. To ne zavisi samo od mene, ali stremim ka tome - zaključio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading