"Novak ima tu srpsku strast da pomaže drugima"

Autor:

Sport

15.03.2020

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski teniser Metju Ebden govorio je o članovima "velike trojke".

RepublikaFoto: Tanjug
Novak Đoković

Ebden je iskoristio pandemiju koronavirusa i samoizolaciju kako bi odgovarao na pitanja ljubitelja tenisa na "Reditu".

Jedno od pitanja odnosilo se na Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, odnosno Metjuov odnos sa njima.

 - Rodžera znam najbolje od njih trojice i proveo sam dosta vremena sa njim tokom godina. Pričali smo o mnogo toga na mnogo različitih mesta, takođe smo i trenirali zajedno...", rekao je Ebden o Federeru.


 - Rafa je dobar momak, pristojan je i ponekad pričamo, znamo se jer smo dva meča odigrali na Turu - odavno u Kvinsu, u Hurlingemu na vimbldonskoj egzibiciji i na Australijan openu prošle godine. On uglavnom govori na španskom sa sebi najbližima i ostalim Špancima - rekao je Ebden od Nadalu.

 - Novaka poznajem poprilično dobro, ali nikada nismo igrali jedan protiv drugog i nismo preterano bliski. Ali, zbog toga što je on predsednik našeg Saveta, lako je bilo primetiti da on ima tu srpsku strast da pomaže ljudima i da se bori za stvari u koje veruje, kao i da pomaže svima oko sebe - rekao je Ebden o Đokoviću.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ebden je dobio i jedno pitanje o tome šta misli o ophođenju sunarodnika Nika Kirjosa prema Đokoviću i Nadalu, ali je odlučio da ne odgovori.

Što se tiče uticaju koronavirusa na tenis – zbog čega je Tur otkazan barem do 27. aprila – Ebden kaže da nema problema.

 - Iskreno, veoma sam srećan kod kuće. Živim u Pertu koji ima jednu od najboljih klima na svetu, tu sam sa porodicom i prijateljima. Pomažem lokalnim teniskim zajednicama i možda u međuvremenu budem igrao neke egzibicije, ako se stvari ne promene - dodaje Ebden.

Tridesetdvogodišnjak je otkrio i sa kim je imao najteži meč u karijeri.

 - To je bilo protiv Nadala u meču sa veoma sporim uslovima i veoma teškim lopticama na Australijan openu prošle godine. Imao sam šansu da povedem sa brejkom i osvojim prvi set, ali nisam uspeo da je iskoristim i set je pripao njemu. Od tog trenutka bilo je maltene nemoguće zaustaviti ga i lako me je pobedio. Od tog trenutka (kada je Ebden ispustio prednost), Nadal je bio kao zahuktali voz, kao zver - jasan je Australijanac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading