Federer pred duel protiv Čunga: STRAŠNO ME PODSEĆA NA NOVAKA!

Autor:

Sport

24.01.2018

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer je bez većih problema stigao do polufinala Australijan opena, gde ga čeka Hjeon Čung (21) mladi Južnokoreanac koji je izbacio Novaka ranije na turniru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer se raduje duelu protiv Čunga

Federer je do polufinala došao do polufinala ove godine bez izgubljenog seta, a prošle godine se upravo u Melburnu vraćao na Tur nakon povrede.

- Ove godine ustajem ujutru i mogu normalno da hodam, prošle godine sam se stalno žalio na bolove - leđa, noga, stopalo... Bilo je mnogo toga što se dešavalo, ali bol je nekada dobar. Prošle godine mi je meč protiv Berdiha pokazao da mogu dugo da ostanem na turniru, mada ni tada nisam razmišljao o tituli. Ove godine su mi očekivanja drugačija, dolazim ovde nakon dobre sezone i lepo je podsetiti se osećaja pobeda na Gren slemovima - rekao je Rodžer.

Švajcarac je ispratio meč Nadala i Čilića, gde je Španac bio primoran da se preda u 5. setu zbog povrede. Rodžer mu je poželeo što brži oporavak.

- Jako je teško za gledanje kada neko dođe do petog seta i onda ne može da završi meč do kraja. Opet je drugačije čak i kada izgubiš ako si odigrao do kraja. Sa druge strane, Marin zaslužuje sve pohvale, igrao je dobro, držao se kada je trebalo. Mislim da nikada nije pobedio Rafu pre i za njega je ovo velika pobeda. Poslednje što sam uradio sinoć pre spavanja je poruka Rafi. Nadam se da će sve biti u redu i da je dobro. Srećan sam što vesti nisu grozne - poručio je Federer.

Pred duel protiv Hjeona Čunga Federer kaže da mu je drago što se pojavljuju nove nade u ATP konkurenciji, kao i da ga Čung veoma podseća na našeg Novaka Đokovića.

- Nikada nisam igrao protiv njega, lepo je videti nove igrače, tenis će uvek stvarati nova 'imena' i to je sjajno, ali mislim da su i Kajl i Čung došli do polufinala je sjajan. Čung je pobedio Novaka što je jako teško, taj meč sam gledao. Impresivno se kreće, tu me mnogo podseća na Novaka, lepo koristi forhend, proklizava kao na šljaci i agresivan je u odbrani. Biće zanimljivo. On nema šta da izgubi, a i sebi ću pokušati isto da kažem. Videćemo šta će biti - rekao je na kraju Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading