Mladi Hrvat propustio šansu karijere: ĆORIĆ STAO NA KORAK OD POBEDE PROTIV FEDERERA!

Autor:

Sport

17.03.2018

20:52 >> 21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski teniser Borna Ćorić uspeo je da izgubi praktično dobijen meč protiv Švajcarca Rodžera Federera. Ćorić je imao vođstvo 1:0 u setovima, pa zatim i 4:2 u odlučujućem trećem setu, ali je podlegao pod pritiskom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federerovo iskustvo došlo do izražaja

Federer je iskoristio pritisak pod kojim se našao rival i napravio veliki preokret za pobedu od 5:7, 6:4, 6:4 i plasirao se u finale.

Ćorić je odlično servirao u prvom setu i dočekao grešku Švajcarca u 11. gemu te iskoristivši drugu brejk šansu stigao do brejka i konačno seta. 

Međutim, Federer uspeva da se vrati iz ambisa i sa dva brejka u nizu preokreće na 6:4 za 1-1 u nizu. Hrvat sjajno otvara i treći set, opet pravi brejk u prvom gemu, ali Federer koristi njegov umor i brzo vraća servis.

Usledila su dva izuzetno naporna gema za Ćorića, nije imao snage da odgovori Federeru na ribrejk, a potom je jedva sprečio novi preokret. 

Međutim, ubrzo se vraća u ritam i žestokom borbom sjajno parira 15 godina starijem rivalu, koga opet napada u sedmom gemu na 3:3. 

Federer uspeva da spasi prvu brejk loptu snažnim forhendom, ali Hrvat stiže do nove šanse, kreće još agresivnije na rivala, koji uprkos ogromnom iskustvu greši, šalje loptu u aut i Ćorić stiže do 4:3. 

Međutim, Hrvat ne uspeva da iskoristi ni ovu prednost, greši pod pritiskom i Federer opet vraća servis, a onda dominantnom igrom stiže do 5:4. 

Tako se Ćorić našao pred još težim izazovom, ispustio je vođstvo i došao u situaciju da servira za opstanak u meču. Nije uspeo da odoli pritisku, Hrvat je grešio iz poteza u potez i poslao Federera u novo finale. 

U drugom polufinalu sastaju se Argentinac Huan Martin del Potro i Kanađanin Miloš Raonić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading