DIGAO RUKE: Agasi pobegao od izgubljenog Novaka

Autor:

Sport

02.04.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novaku Đokoviću svi polako okreću leđa. Najboljeg srpskog tenisera među poslednjima u nizu se odrekao Andre Agasi, koji je sam dao otkaz kada je video u kom smeru se razvija njegova karijera. Tako je Nole za godinu i po dana ostao bez tri trenera. Najpre je otišao Boris Beker, zatim je otpustio ceo stručni štab sa Marijanom Vajdom na čelu, a sada ga se odrekla i američka legenda koja, istini za volju, i nije bila često u boksu našeg tenisera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Imali lošu komunikaciju: Andre Agasi i Novak Đoković

 

- Imao sam najbolje namere, pokušao sam da pomognem Novaku. Ali prečesto nismo bili saglasni oko određenih stvari. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere - rekao je Agasi i tako potvrdio da sa trenutno 12. teniserom sveta nešto nije u redu već duže vreme.

Bivši: Beker i Vajda

Nešto slično, odnosno da Novak nije dovoljno posvećen tenisu i treninzima, prilikom raskida saradnje rekao je i Beker decembra 2016. Da je Nole u problemu, smatra i bivši selektor Srbije Bogdan Obradović, koji ga poznaje odmalena.

- Zašto su svi treneri otišli je glavno pitanje. Kada na njega odgovori sam sebi, Novak će rešiti i svoj problem, koji očigledno ima. Nešto ozbiljno sigurno jeste kada su i Agasi i Beker rekli gotovo isto. A otpustio je i Vajdu. Problemi su očigledno svuda oko Đokovića, ali on mora da nastavi da luta i traži svoj pravac. Posle dobrog ne dođe uvek dobro odmah, ali mora tome da teži i dalje - rekao je Obradović za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport

Dok ne imenuje novog šefa stručnog štaba, Novaku od trenera ostaje samo Radek Štepanek. On mu se poslednji pridružio, ali, recimo, nije bio u Majamiju zbog privatnih obaveza u Češkoj. Od ostalih članova tima tu su još fitnes trener i fizioterapeut, ali i reiki učitelj.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading