"Noletov povratak jedan od najvećih u sportu"

Autor:

Sport

05.11.2018

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš najbolji teniser i od nedavno ponovo broj jedan ATP liste Novak Đoković uspeo je da oduševi mnoge svojim neverovatnim povratkom na nivo od pre dve godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković je prvi igrač koji je bio uzvan Top 20 koji je dospeo na prvu poziciju u istoj sezoni još od Marata Safina 2000. godine. Rus je tada bio 38. u februaru, da bi 20. novembra postao prvi. Đoković je u maju ove godine bio 22, što mu je bio najniži rang od 2006.

- Ono što je Novak uradio ove sezone je jedno od najvećih dostignuća u sportu. Fenomenalan je povratak, nešto što je bilo teško zamislivo pre samo šest meseci. Zaslužio je da bude prvi i ponisan sam na njegovu sezonu - kazao je Kris Kermod, izvršni direktor i predsednik ATP.

Đoković je operisao lakat posle Australijan Opena, pošto je propustio završnicu prošle sezone. Posle ujedinjenja sa Marijanom Vajdom u Monte Karlu, osvojio je Vimbldon, Sinsinati, US Open i Šangaj. U nedelju je poražen u finalu Mastersa u Parizu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading