ĐOKOVIĆ JURIŠA! Prestigao je Nadala, stigao je Federera, još mu Sampras stoji na putu DO BESMRTNOSTI!

Autor:

Sport

05.11.2018

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadali su se svi okršaju između Đokovića i Nadala za kraj ove spektakularne teniske godine! Nažalost, ove godine Španac i Srbin neće ukrstiti rekete, pošto je Nadal odustao od Završnog turnira. Međutim, ono što raduje je to što će Novak Đoković će 2018. godinu i zvanično završiti kao najbolji teniser na planeti, peti put u karijeri.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Novak nakon Pariza ima 8045, 565 više od Rafe i 2025 više od Rodžera. Švajcarac čak i ako bi trijumfovao u Londonu osvojio bi najviše 1.500 bodova, ali ne bi mogao da svrgne Srbina sa vodeće pozicije na ATP listi. 

Novaku Đokoviću  je ovo peti put u karijeri da godinu završava kao najbolji teniser planete i to je još činio 2011, 2012, 2014 i 2015. godine i sada se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Džimijem Konorsom. Ispred njih je samo Pit Sampras, koji je šest puta sezonu završavao na prvom mestu. Iza Đokovića i Rodžera je Nadal, koji je četiri puta bio prvi na kraju sezone.

Završni masters u Londonu se igra od 11. do 18. novembra. Na Završnom mastersu će pored Novaka Đokovića i Rodžera Federera učestvovati Aleksandar Zverev, Kevin Anderson, Marin Čilć, Dominik Tim, Kei Nišikori i Džon Izner. Đoković i Federer biti u različitim grupama i neće moći da se sastanu do polufinala. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading