Dodik o oslobađanju Orića: To je najgora poruka Srbima

Autor: Tanjug

Svet

30.11.2018

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da oslobađajuća presuda komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću najgora poruka koju je srpskom narodu mogao da uputi Sud BiH i BiH u celini.

RepublikaFoto: Tanjug
Milorad Dodik

Dodik je dodao da je krajnje vreme da se prestane sa omalovažavanjem Srba  Dodik je podsetio da je i ranije govorio da je to suđenje farsa i namešteno da bi zločinci, kakav je Naser Orić, dobili satisfakciju u vršenju zločina.

- BiH i institucije tipa Sud BiH loše su mesto za Srbe - rekao je on i dodao da u BiH za ubijanje Srba nema nikakve odgovornosti.

Prema njegovim rečima, mnogo stvari u BiH je napravljeno da bi bilo protiv Srba i da bi se omalovažavao srpski narod.

Dodik je napomenuo da je Orić nesumnjivi zločinac, da su o tome svedočili i Bošnjaci, koji tvrde da je on vršio ratni zločin, ubijao ljude.

 

- Biti pripadnik srpskog naroda danas, u trenutku kada zločinca oslobađaju sudije, koje su sve, a nisu sudije, govori o tome šta možemo da očekujemo u BiH", rekao je Dodik.

On je istakao da je BiH "pravno i ljudsko nasilje nad Srbima, što najbolje pokazuju ovakve odluke Suda BiH".

Dodik je rekao da bi voleo kada bi zaposleni u Sudu i Tužilaštvu BiH, kao deo odnosa prema svom narodu, napustili te institucije, te da će u tome kada se odluče uvek imati njegovu podršku.

Mislim da je krajnje vreme da se prekine sa tim nasiljem i omalovažavanjem srpskog naroda u celini", dodao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading