Makron u Srbiji, a u regionu muk! Hrvati u grču

Autor: Republika

Svet

15.07.2019

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvodnevna poseta Srbiji francuskog predsednika Emanuela Makrona nije naišla na pažnju hrvatskih medija, dok su o ovom događaju bosanski i crnogorski mediji pisali.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Makron i Vučić

Portal Index.hr koji jedan od najčitanijih u Hrvatskoj nije objavio ni jednu vest o spektakularnoj poseti u regionu. Ovo je na neki način i razumljivo, jer naše komšije imaju deficit ovakvih poseta. Zamislite u Srbiju dolazi Makron, bio je Putin, pa kineski predsednik Si, a ko je bio kod Kolinde u Hrvatskoj.

Francuski predsednik doveo je u posetu Srbiji veliki broj privrednika koji će investirati ogroman novac, dok je situacija u Hrvatskoj sve gora, jer je prema najnovijim istraživanjima ova susedna država prezadužena.

Agencija iz Federacije BiH, Fena, prenela je tekst hrvatske agencije o dolasku Makrona u Beograd.

RTRS javlja da se ocekuje da će kljucne teme razgovora s predsednikom Srbije Aleksandrom Vucicem biti dijalog Beograda i Prištine, evrointegracije Srbije, ekonomska i kulturna saradnja dve zemlje. 

RTCG prenosi da je francuski predsednik Makron nakon sletanja u Beograd naglasio da je došao da okrene novu stranu u bilateralnim odnosima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading