Kneževićevom kumu produžen pritvor za još dva meseca

Autor: Tanjug

Svet

21.09.2019

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viši sud u Podgorici produžio je za još dva meseca pritvor Dejanu Sekuliću, piše podgorička štampa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Duško Knežević

Sekulić je kum predsednika Atlas grupe Duška Kneževića, a uhapšen je 20. avgusta zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba u privrednom poslovanju.

Kako tvrde iz Specijalnog tužilaštva, Sekulić je u periodu od 2009. do 2016. godine podstrekavao Mihaila Banjevića, Duška Ðukanovića i Ðorđa Ðurđića da mu pribave imovinsku korist zloupotrebom službenog položaja, prenosi CDM.

U Specijalnom tužilaštvu sumnjaju da je Sekuliću 2009. godine mimo svih bankarskih procedura odobren kredit u iznosu od 365.000 evra i da su mu Banjević, Ðukanović i Ðurđić raznim aneksima ugovora i refinansiranjem kredita omogućili da ne vrati kredit.

- Oni pritom nisu, u skladu sa zakonom i bankarskim procedurama, obezbedili banku, čime je Atlas banci pričinjena štetaod 592.103 evra. Sekulić je tu sumu potrošio nenamenski tako što je oko 14 hiljada preneo na svoj račun u Atlas banci, u gotovini je podigao oko 246 hiljada, dok je 144 hiljade preneo na račun kompanije Atlas invest, čiji je vlasnik Duško Knežević - tvrde iz Tužilaštva.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading