DODIK: Migranti su sve više kao kolonisti

Autor: Tanjug

Svet

02.11.2019

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Milorad Dodik

Dodik kaže da je došlo vreme na koje je upozoravao - da se BiH neće moći da nosi sa migrantskom krizom, a da je sve što radi Savet ministara o tom pitanju lišeno ozbiljnog plana i strategije za rešenje krize.

- Naš stav da se oni ne mogu razmeštati na teritoriji Republike Srpske neće se menjati - rekao je Dodik za "Srpskainfo".

On je poručio da će se suprostavljati da se migranti smeštaju na područja u Federaciji BiH koja su naseljavali Srbi pre nego što su odatle isterani, kao što je nedopustivo da ih neko smešta uz malobrojna srpska naselja u Federaciji.

 

 

Dodik smatra da se problem migranata primarno mora rešavati u EU, jer je Unija otvorila južne granice na području Bugarske i Grčke, a zatvorila severne.

- Ako zatvori sve granice, i migranti će ostajati na prostoru EU, koja mi deluje kao generator ovog problema. Predlažem da i migranti i novac koji nudi EU ostalim državama za zbrinjavanje migranata ostanu na prostoru EU - kazao je Dodik.

Prema nkjegovim rečima, migrantska kriza liči na proces kolonizacije "koji smo imali na prostoru bivše Jugoslavije u prošlom veku".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
borko

02.11.2019 19:09

To je tiho naseljavanje tj. kolonizacija i osvajanje teritorija.

Odgovori 20 0
Miško

04.11.2019 14:05

Tiha kolonizacija Evrope. Da je tako počeo Turski sultan do sada bi Evropa bila kolonizirana.