Teška provokacija na svetom mestu u Nikšiću: MILOV PODMLADAK UPAO U HRAM SPC!

Autor:

Svet

10.02.2020

06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milovi omladinci upali su u Hram Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću i snimili spot u kojem navodno pozivaju na pomirenje svih vernika, a u stvari provociraju učesnike masovnih litija koje u Nikšiću počinju i završavaju se ispred ove svetinje.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Milo Đukanović

Članovi Saveta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) iz Nikšića, mada se može pretpostaviti da su imali pojačanje Đukanovićevih jurišnika i iz drugih gradova, uneli su u hram mnogobrojne kamere (koristili su i dronove) i potom zasuli društvene mreže provokativnim spotom. Sve to ne bi li nekako opravdali sporni Zakon o slobodi veroispovesti, koji je podigao buru u Crnoj Gori.

VELIKA SRAMOTA

U sramnom videu Milovi omladinci poručuju da navodno nemaju nikakvu zlu nameru prema onima koji protestuju.

- Danas smo ovde sa toplinom u srcu, molitvom na usnama i sa iskrenom željom da pokažemo da se iza Zakona o slobodi veroispovesti ne kriju nikakve zle namere bilo koga. Da pokažemo da niko neće poneti bilo šta iz ovog i drugih crnogorskih gradova, već da se u ovom crkvenom zdanju, kao i ostalima, osećamo kao svoji na svome, kao Nikšićani u Nikšiću, kao Crnogorci u Crnoj Gori - poručila je crnokosa devojka u ime Milovih omladinaca, ne objašnjavajući kako su uopšte mogli bez dozvole da upadnu u hram i snimaju spot.

MOJ STAV

RepublikaFoto: Public
Dragomir Anđelković, analitičar

U Pragu je otpočela Plišana revolucija, a u Crnoj Gori molitvena. Uveren sam da će se i ona pre ili kasnije završiti kao i ona u Čehoslovačkoj, urušavanjem totalitarnog režima i demokratskim preporodom Crne Gore

RepublikaFoto: youtube.com/Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović u izjavi za Srpski telegraf kaže da je sramota ovo što se dešava u gradu u kojem se pre nekoliko dana na protestnim litijama okupilo oko 30.000 ljudi.

- Ove jeftine predstave u kojima vrh DPS sada iskorišćava omladinu te stranke za svoje promašene projekte i obračun sa SPC dodatno svedoče da je DPS u potpunom haosu, podrška im drastično opada, u većini opštinskih odbora su teške podele, veliki broj članova ne sluša naredbe čelnika i nalazi se na litijama... Posebno je u Nikšiću izražena ta podela u DPS, pa se u takvoj očajničkoj situaciji služe manipulacijama i trikovima - navodi Vučurović.

Litija duga 30 kilometara

Nekoliko hiljada vernika iz svih delova Hercegovine krenulo je juče u litiji iz Mrkonjića, rodnog sela Svetog Vasilija Ostroškog, prema Trebinju sa ciljem da pruže podršku vernicima u Crnoj Gori. Litiju su predvodili sveštenstvo Eparhije zahumsko-hercegovačke, a u koloni su bili i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, kao i mnogobrojni čelnici istočnohercegovačkih opština.

IZGUBIO KOMPAS

Kako dodaje, očigledno je da je Milo Đukanović potpuno izgubio kompas i da nema rešenje za situaciju u kojoj se nalazi nakon što je usvojen sramni zakon protiv SPC.

- Stotine hiljada ljudi je na litijama uporni da istraju do konačne pobede i to diktatora dovodi u stanje ludila i straha. Za očekivati je još masovnije napuštanje te nakaradne politike od strane članova DPS - zaključuje Vučurović.

Rizikovali život da bi nacrtali trobojku

Na jednoj od stranica navijača Crvene zvezde objavljena je trobojka zbog koje su mladići rizikovali život kako bi je nacrtali. Kako se navodi, mladići iz Momišića i Malog brda u Crnoj Gori praktično su išli po uskom zidiću na velikoj visini (sedmi sprat), a da nije bilo zida oko pola metra ni sa jedne strane. Njihov cilj bio je da pošalju poruku da ih nije strah i da će trobojke biti rađene uprkos pritisku Milovog režima, pa makar pali sa sedmog sprata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading