Tramp udario šamar Milu zbog pobune naroda

Autor:

Svet

20.05.2020

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Režim Mila Đukanovića dobio je još jedan šamar iz Amerike. Naime, Stejt department je saopštio da snažno podržava osnovne slobode, kao što su sloboda govora, udruživanja i okupljanja i prava pojedinaca da mirnim putem izražavaju slobodu vere ili ubeđenja.

RepublikaFoto: Tanjug/D. ANIČIĆ
Litija

U pisanom odgovoru na pitanje Glasa Amerike da prokomentariše proteste u Crnoj Gori posle hapšenja sveštenika SPC zbog kršenja zabrane okupljanja, obe strane su pozvane na konstruktivan dijalog i da se uzdrže od bilo kakve akcije koje bi dovele do jačanja napetosti ili nasilja.

Podsetimo, podgorička vlast brutalno je reagovala na mirne proteste, a društvene mreže su preplavile slike i snimci iživljavanja nad ljudima koji su stali na stranu sveštenika i vladike Joanikija. Da Đukanović nema nameru da se okrene dijalogu, govori i njegovo obraćanje u ponedeljak, kada je pozvao SPC da "prekine cirkus" i zapretio formiranjem "Crnogorske pravoslavne crkve". Umesto smirivanja situacije koju je sam zakuvao hapšenjem crkvenih velikodostojnika, poručio je da "Crna Gora neće biti prineta na žrtvenik Srbije" i dodao da ne odustaje od otimanja svetinja.

RepublikaFoto: youtube.com/Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović

- Nakon poslednjih stavova koje je izneo Milo Đukanović, nema sumnje da on želi da se situacija u CG dodatno radikalizuje. Američka vlada pokušava da balansira u odnosima unutar CG, ali kada čujete Đukanovića, koji preti i koji se zalaže za progon SPC i srpskog naroda, onda je bolje da Srbi i pravoslavni vernici budu na oprezu, spremni da brane naše svetinje - kaže za Srpski telegraf Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta.

Dodaje da u CG postoje dvostruki aršini, da je vlast koristila koronu za vođenje predizborne kampanje, a da su u isto vreme diskriminisani vernici SPC.

- Dobro je rekao naš patrijarh Irinej kada je atmosferu u Crnoj Gori uporedio sa NDH, a mi ćemo se potruditi da se odbranimo od montenegrinskog ustaštva - zaključuje Vučurović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading