Udarao je satarom po glavi i davio kaišem: Evo šta čeka muškarca koji je pokušao da ubije majku!

Autor: novosti.rs, Republika

Svet

15.06.2020

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veće Okružnog suda u Banjaluci izreklo je danas meru obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi Emiru B. (45) koji je 16. marta ove godine u neuračunljivom stanju pokušao ubiti majku Raziju I. (75).

RepublikaFoto: youtube.com/ Klix.ba
Foto: Ilustracija

Bio je optužen da ju je prvo udario satarom, a onda pokušao zadaviti kaišem stežući je oko vrata. Optužnica je teretila Emira B. da je u martu ove godine, zbog ličnih problema i teške porodične situacije, počeo planirati majčino ubistvo, te da je 16. marta oko 20 sati došao u njihov stan u banjalučkom naselju Borik u alkoholisanom stanju. Nakon kratke svađe, majka je otišla u kupatilo, a on uzeo sataru i krenuo za njom, ugasio svetlo, te je udario više puta u glavu.

- Potom je uzeo kaiš, stavio joj oko vrata i počeo stezati, a kada su joj usne poplavile i počela krkljati, odustao je, te pozvao Hitnu pomoć i policiju, navodi se u optužnici i zaključuje da je Emir optužen da je u neuračunljivom stanju počinio pokušaj ubistva.

Oštećena Razija I., kojoj je kritičnog događaja zadobila lake telesne povrede, tokom svedočenja u banjalučkoj sudnici sinu je govorila "zlato moje", te navela da se ranije nikada nisu bilo u svađi i da su bili u dobrim odnosima, kao i da ne strahuje od sina niti mogućnosti da opet žive zajedno.

Na kraju njenog ranijeg svedočenja, optuženi joj je rekao: "Mama, volim te puno".

Neuropsihijatar i sudski veštak je na ranijem ročištu ocenio da optuženi ima retko oboljenje - teški duševni poremećaj sa sumanutom idejom milosrđa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading