ĐUKANOVIĆ U KAMPANJI: Veća zaposlenost - NAJVAŽNIJI CILJ

Autor: Tanjug

Svet

04.04.2018

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidat za predsednika Crbe Gore, lider Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović, izjavio je danas da svi veliki turistički projekti doprinose ostvarenju najvećeg državnog cilja - veće zaposlenosti u Crnoj Gori.

Očekuje pobedu u prvom krugu: Milo Đukanović

On je to rekao u Herceg Novom, prilikom obilaska gradilišta turističkog kompleksa Porto Novi, saopštila je DPS.

- Danas u menadžmentu kompanije ovde u Kumboru radi preko 100 ljudi, do kraja godine je planirano da se zaposli još toliko, pored toga na građevinskim radovima ovde je sada angažovano 700 do 800 ljudi, kada se završi hotel ''One & Only'' u njemu će raditi oko 500 ljudi, što generiše izuzetnu zaposlenost i otvaranje novih i kvalitetnih radnih mesta, koja će otvoriti šansu za zapošljavanje ljudi u delatnostima koje nude komfornija, kvalitetnija radna mesta - izjavio je Ðukanović.

Prilikom obilaska gradilišta, on je kazao da se uverio da je pre nekoliko godina doneta pametna odluka o valorizaciji nekadašnjeg vojnog kompleksa u Kumboru i izabran investitior.

- Značaj ovog projekta nije samo u tome što će bitno unaprijediti kvalitet turističke ponude Crne Gore, obim investicije, obim finansijskog angažovanja investitora, obim zaposlenosti, to je nešto što predstavlja snažan impuls ukupnom ekonomskom rastu, ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore i, naravno, sa završetkom ovog objekta Crna Gora će dobiti još jedan prestižni turistički brend koji će sigurno biti znak raspoznavanja turističke i ukupno države Crne Gore na međunarodnom planu - ocenio je Ðukanović.


Prema njegovim rečima, Crna Gora će sa ovim projektom, sa završetkom Porto Montenegra, gradnje na Luštici, i sa nekim novim turističkim projektima u narednom periodu, državu pretvoriti u "jednu veoma prestižnu evropsku turističku destinaciju". 

Kako se navodi u saopštenju, Ðukanović će večeras govoriti na velikoj konvenciji "Milo Ðukanović - za stabilnost i napredak Crne Gore" u Kotoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading