ERDOGAN U SARAJEVU PRAVI VELIKI MITING 20. MAJA?!

Autor: Tanjug

Svet

25.04.2018

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan održaće 20. maja u Sarajevu veliki predizborni skup, piše turski provladin medij "Jenisafak",a prenose "Novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Kako se navodi u tekstu, Erdogan će održati miting za 10.000 turskih državljana koji žive u BiH i koji će doći iz drugih evropskih zemalja.

Nemačka i Austrija su zabranile organizovanje poltičkih skupova u tim zemljama.

- U Turskoj se 24. juna održavaju prevremeni predsednički i parlamentarni izbori , te je aktuelnoj vlasti u Turskoj, odnoso Partiji pravde i razvoja veoma važno da u nekoj evropskoj zemlji održi predizborni miting, nakon što su prošle godine Holandija i Nemačka zabranile organizaciju skupova povodom referenduma o izmenama Ustava u Turskoj - piše "Jenisafak".

Erdogan je prvobitno planirao da održi miting u Nemačkoj s obzirom na to da u toj zemlji živi najveći broj turskih državaljana, od svih zemalja Evrope, ali nije dobio dozvolu, a isto mu se dogodilo i u Austriji, pa je odluka pala da se predizborni skup održi u Sarajevu.

"Jenisafak" piše da su pripreme za ovaj događaj već počele i da on postaje još važniji nakon "antidemokratskih izjava koje dolaze iz evropskih zemalja".


Inače još ranije je najavljeno da će AK partija organizovati svoj ogranak u BiH.

Detalji Erdoganove posete Sarajevu još nisu poznati, ali se očekuje da turski predsednik zvanično otvori Kliniku za akušerstvo čiju je obnovu finansirala Turska razvojna agencija TIKA.

U opticaju je mogućnost ozvaničneja nastavka radova na novoj zgradi Rijaseta Islanske zajednice što će sa više od 10 miliona evra finansirati Turska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading