PREDSEDNICI RS I RUSIJE OČI U OČI: Putinov vetar u leđa Dodiku

Autor:

Svet

30.09.2018

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik u finišu napete predizborne trke za Predsedništvo BiH dobio je vetar u leđa i to od jednog od najmoćnijih svetskih lidera Vladimira Putina. Dodik je juče oči u oči razgovarao sa predsednikom Rusije o aktuelnoj situaciji u BIH, kao i o saradnji država.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dodik i Putin

Na početku sastanka Putin je Dodiku poželeo sreću na predstojećim izborima 7. oktobra, a Dodik je njemu u znak prijateljstva poklonio značku sa zastavom RS, koju je on odmah zakačio na rever svog sakoa.

PODRŠKA MOSKVE

Dvojica predsednika sastali su se u Sočiju i pre državničkih razgovora zajedno su odgledali čuvenu trku za Veliku nagradu Rusije u Formuli 1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin je Dodiku poželeo sreću na izborima

Podsetimo, Dodika 7. oktobra očekuju izbori za Predsedništvo BiH, koji su izazvali veliku pažnju, jer je postojao plan britanskih operativaca i dela stare američke administracije da uz pomoć Bošnjaka izazovu nemire i sruše Dodika.

Milorad Dodik poklonio predsedniku Rusije značku sa zastavom RS, koju je on odmah stavio na rever

Sastanak Dodika sa Putinom tik pred izbore za političkog analitičara Dragomira Anđelkovića znači da predsednik RS ima sigurnu podršku Moskve.

OGROMNO POVERENJE

- Dodik uživa ogromno poverenje Putina, kao čovek koji braneći srpske brani i interese Rusije. Predsednik RS je garant da Bosna neće ući u NATO i to Moskva podržava - objašnjava Anđelković.

Anđelković: Putin je dao jasnu i legitimnu podršku Dodiku

Komentarišući podršku Rusije on ističe da to ne predstavlja mešanje u izbore u Bosni već legitimnu podršku jednog lidera drugom.

Podsećamo, i Dodik je uoči odlaska u Soči odbacio svaku mogućnost ruskog uticaja na predstojeće izbore.

- Ako postoji uticaj, onda je to onaj zapadnih zemlja koje ovde pokušavaju da uruše Dejtonski sporazum. Nas koje branimo slovo Dejtona hoće da okrive za njegovo rušenje. Sve su učinili visoki predstavnici kao međunarodni kriminalci koji su 20 godina jurišali na prava srpskog naroda i to ću preneti Putinu. Oni su oteli mnogo nadležnosti - rekao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading