ZAEV: Idemo na izbore ako opozicija...

Autor: Tanjug

Svet

05.10.2018

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ako opozicija pokuša da zbog ličnih kalkulacija opstruiše budućnost Makedonije unutar EU i NATO-a, vladajuća koalicija će biti primorana da raspiše prevremene izbore", izjavio je danas makedonski premijer Zoran Zaev.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zoran Zaev

- Učinićemo sve da obezbedimo neophodnu većinu u parlamentu za ustavne amandmane. Ipak, ako opozicija bude pokušavala da opstruiše budućnost Makedonije radi ličnih interesa, izbori su neizbežni - rekao je Zaev u intervjuu za BHTV1, prvi posle referenduma.

Zaev je naveo da je ubeđen da i opozicija podržava ulazak zemlje u EU, ali da zbog političkih kalkulacija "radi to što radi".


- Čak će i lider opozicije, koji je bojkotovao referendum, ako ga pitate reći ''da'' EU i NATO-u, i verujem da je to istina. Ali on želi da se njegova stranka vrati na vlast i s takvim aspiracijama ugrožava budućnost naše zemlje. Budućnost Makedonije je u pitanju i svi nose veliku odgovornost za to, što je iznad mene, iznad opozicionog lidera i političkih partija - rekao je Zaev, prenela je agencija MIA.

Upitan da li je referendumsko pitanje razlog za slabu izlaznost, Zaev je odgovorio: "Svi smo za EU i NATO i svesni smo da neće biti ni EU, niti NATO-a bez sporazuma s Grčkom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading