Hrvati i Crnogorci šire laži o srpskoj vojsci

Autor: Republika

Svet

05.11.2018

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U reviziji istorije naroda Balkana posebno se ističu Hrvati i Crnogorci. Nakon što je napravio skandalozan film o Jasenovcu, negirajući broj žrtava i karakter logora, Jakov Sedlar snimio je novi "dokumentarac" pod nazivom "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj (Od Karađorđevića i Pribičevića do Vučića i Pupovca)", koji bez ikakve ograde reklamira HRT.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tim povodom da mu je žao ljudi koji to rade i svih onih koji misle da mržnjom prema nekome mogu doneti dobro svom narodu.

Ta rečenica može da se primeni i na takođe skandalozan potez crnogorske policije, koja je uklonila transparent sa bedema Starog grada u Budvi na kome je pisalo da je srpska vojska 1918. oslobodila taj grad.

Vlada Crne Gore smatra da su na njima istaknute poruke koje "potenciraju istorijski netačne podatke" u vezi sa, kako se kaže, navodnim oslobodilačkim ulaskom srpske vojske 1918. godine u taj grad.

Milova vlast, inače, želi da poništi odluku Podgoričke skupštine iz 1918. o ujedinjenju sa Srbijom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
bubasvaba

05.11.2018 12:17

Kad je lopov na sudu reko ja sam lopov ???? KAD???