NE MOŽE I UNUTRA I VAN! Makron poručio Britancima: Nećete imati iste obaveze, ali ni ista prava

Autor: Tanjug

Svet

31.01.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Francuske Emanuel Makron je upozorio Veliku Britaniju u petak da iako želi da uspostavi sa njom bliske odnose nakon Bregzita - ne može očekivati da bude tretirana na isti način kao u vreme kada je bila deo Evropske unije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Emanuel Makron

- Ne možete biti i unutar i van. Britanski građani su se opredelili da napuste Evropsku uniju. Neće imati iste obaveze, tako da neće imati ni ista prava - rekao je Makron u obraćanju javnosti.

On je dodao da će braniti interese francuskih ribara, poljoprivrednika i radnika u predstojećim pregovorima o budućim odnosima Velike Britanije i EU.

- U tim pregovorima, ostaćemo jedinstveni - svih 27 nas - istakao je Makron.

 

 

Rojters podseća da je francuski predsednik, gorljivi pobornik evropskih integracija, stalno držao tvrdu liniju u prvoj fazi pregovora o Bregzitu.

Zvaničnici u Parizu su upozorili da će odobriti trgovinski sporazum sa nultim tarifama, samo ako se Velika Britanija obaveže da će uskladiti regulativu sa pravilima EU nakon Bregzita.

Makron, koji je okvalifikovao Bregzit kao "šok" i rezultat neistina i lažnih obećanja, rekao je takođe da je to bila lekcija za Evropljane i da će težiti da EU postane demokratičnija, moćnija i efikasnija, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading