TILERSON POZVAO BRISEL: Podržite sankcije Iranu

Autor: Tanjug

Svet

22.10.2017

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki državni sekretar Reks Tilerson pozvao je danas evropske vlade da se pridruže sankcijama SAD protiv iranske Revolucionarne garde i upozorio da zemlje koje posluju sa snagama Islamske republike to čine na sopstveni rizik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Reks Tilerson

Tilerson je novinarima u Rijadu, nakon razgovora sa kraljem Salmanom od Saudijske Arabije i drugim visokopozicioniranim zvaničnicima, rekao da Revolucionarna garda podstiče nestabilnost, kao i da utiče na destrukciju u regionu. 

Prema njegovim rečima, evropske zemlje i kompanije koje posluju sa Revolucionarnom gardom "zaista to čine na sopstveni rizik", prenosi Blumberg.


Kako je ranije danas preneo AFP, Tilerson je zatražio od iranskih milicija da napuste Irak.

- Svakako da iranske milicije koje su u Iraku, sada kada se borba (protiv Islamske države) privodi kraju, moraju da odu kući. Svi strani borci moraju da odu kući - rekao je Tilerson.

Tilerson se obratio nedelju dana nakon što je američki predsednik Donald Tramp odbio da potvrdi da Iran postupa u skladu sa nuklearnim sporazumom iz 2015. godine i upozorio da bi mogao da ga ukine.

Tramp je ocenio da se Iran ne drži duha sporazuma o nuklearnom naoružanju i najavio novu strategiju prema toj zemlji.

On je rekao da će njegova administracija pokušati da se suprotstavi "destabilizujućim aktivnostima" te zemlje i da će uvesti dodatne sankcije Iranu kako bi zaustavila, kako tvrdi, to što oni finansiraju teroriste. 

Tramp je najavio oštrije nove sankcije iranskoj Revolucionarnoj gardi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading