ŠEF TRAMPOVE KAMPANJE MANAFORT: Slučaj protiv mene preuveličan

Autor: Tanjug

Svet

02.11.2017

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji šef izborne kampanje američkog predsednika Pol Manafort, koji je optužen za višestruke finansijske prekršaje, smatra da dokazi protiv njega nisu jaki, kao i da je ceo slučaj "preuveličan".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ne brine za optužnicu: Pol Manafort

Manafortovi advokati su u podnetim spisima branili svog klijenta kao "uspešnog, međunarodnog političkog konsultanta" koji je po prirodi posla, u ime stranih političkih partija, neminovno uključen u međunarodne finansijske transakcije.

Prema njihovim rečima, Manafort nije uradio ništa pogrešno i ne postoji rizik da će pobeći iz zemlje, prenosi AP.


Istraga specijalnog tužioca Roberta Malera o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore dovela je do podizanja optužnica protiv Manaforta i Rika Gejts zbog pranja novca i drugih krivičnih dela povezanih sa proruskim poliitičarem iz Ukrajine.

Još jedan uspeh Malerovog tima jeste priznanje krivice bivšeg savetnika Trampove kampanje Džordža Papadopulosa, da je lagao FBI u vezi svojih napora da poveže Trampov tim sa ruskim vezama, koje su "nudile prljavštinu" o demokratskom predsedničkom kandidatu Hilari Klinton.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading