BEČ PUN MALIH MUHAMEDA

Autor: Tanjug, Republika

Svet

21.11.2017

08:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok Francuzi brane mulimanima da se klanjaju na ulici, u Austriji su nešto više prijateljski nastrojeni ka ovom narodu. Naime, muslimansko ime Muhamed ili Mohamad je na petom mestu najčešćih dečijih imena u austrijskoj prestonici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Malih Muhameda ima svuda po Beču

Na zvaničnoj listi najomiljenijih imena za decu u Beču ne može se naći ime Mohamad, ali, prema pisanju bečkog dnevnika "Kronen cajtung", u internoj verziji Magistrata, koja nije poslata medijima, ipak se jasno vidi da je ovo muslimansko ime među najomiljenijima.

Islamsko ime Mohamad ili Muhamed je već na petom mestu najčešćih dečijih imena u austrijskoj prestonici.

Portparol gradonačelnika Beča ukazao je da su obe liste ispravne i da niko neće ništa da sakrije, te najavio da će se sprovesti izmene.

Mohamad je već od 2014. među prvih pet najčešće datih imena deci u Beču

Na zvaničnoj listi grada Beča, koja se nalazi na sajtu Magistrata, nalazi se niz imena koja se mogu naći u bibliji, dok muslimanskih nema, iako je proteklih godina usledio masivan talas doseljavanja lica sa arapskih prostora.

Istrazivanje "Kronen cajtunga" dovelo je do druge liste na kojoj se nalaze i strana imena, pored Mohameda ili Muhameda, nalazi se i Aleksandar, umesto Alexander.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading