TRAMP DONEO OČEKIVANU ODLUKU: SAD priznaju Jerusalim za prestonicu Izraela

Autor: Tanjug

Svet

06.12.2017

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp objavio je da je došao trenutak da Jerusalim bude zvanično priznat kao prestonica Izraela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Presekao: Donald Tramp

Tramp je na konferenciji za medije pozvao sve relevantne faktore da priznaju Jerusalim i dodao da su Senat i Kongres odobrili ovu odluku.

- Nakon dve decenije, nismo bliže mirovnom sporazumu Izraela i Palestine, stoga sam doneo odluku da zvanično priznam Jerusalim za prestonicu Izraela - rekao je.

Predsednik SAD kaže da je ova odluka doneta u najboljem interesu SAD i mira između Izraela i Palestine. Tramp kaže da je ovaj čin ključan korak ka miru.

- Jerusalim mora da ostane grad gde će se moliti i Jevreji i muslimani i hrišćani - rekao je on i pozvao osoblje ambasade SAD u Izraelu da počne proces preseljenja ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim.

Tramp je dodao da njegovi prethodnici nisu imali volju da reše višedecenijski sukob između Izraela i Palestine, ali su, kao predsednici, rešavali probleme u skladu sa zahtevom vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading