Evo gde i kako Putin proslavlja Božić!

Autor: Agencije, Republika

Svet

07.01.2018

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin proslavio je Božić u rodnom Sankt Peterburgu, gde je prisustvovao liturgiji u crkvi Svete Ane, u kojoj je kršten njegov otac, saopštio je Kremlj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin proslavlja Božić

- Praznik donosi sreću i nadu milionima vernika i vraća ih prema duhovnim izvorima, kao i prema izvornoj tradiciji koja ujedinjuje ljude oko večnih hrišćanskih vrednosti naše zemlje - rekao je Putin koji je odao priznanje "autentičnoj akciji Ruske pravoslavne crve i drugih hrišćanskih konfesija u održavanju mira i harmonije u Rusiji".

Putin, koji je govorio u crkvi iz 18. veka u Sankt Peterburgu, u kojoj je njegov otac kršten, poklonio je ikonu iz 19. veka sveštenicima, navodi se u saopštenju.

Ruski partrijarh Kiril izjavio je tokom božićne liturgije u Moskvi da poziva sve pravoslavne vernike na izadju na predsedničke izbore, zakazane na proleće.

Kiril je pozdravio i rusku vojnu intervenciju u Siriji, ocenjujući da je zahvaljujući Rusiji "prekinut genocid hrišćana" u toj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading