VULGARNOST, PSOVKE I RASIZAM U BELOJ KUĆI - Tramp je krivac za sve!

Autor:

Svet

13.01.2018

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izazvao je buru osuda političkih protivnika, medija, ali i država zbog izjava koje je dao na sastanku u Beloj kući iza zatvorenih vrata, prenosi BBC.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Potpuno ludilo u Beloj kući

Tramp je, kako su naveli učesnici, a preneli svi vodeći američki mediji upotrebio vulgarne i rasističke reči kojima je opisao Haiti, El Salvador i afričke zemlje.

Tramp to negira, ali senator Dik Darbin je izjavio da je jasno čuo Trampa da koristi rasistički rečnik i da je vulgarnom reči opisao države.

- Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. U istoriji Bele kuće, Ovalnog stola, nijedan predsednik nije izgovorio reči koje sam juče čuo - rekao je Darbin.

Tramp je sporne izjave rekao tokom sastanka s članovima američkog Kongresa a u vezi s imigracijom, pitajući se zašto SAD ne prima imigrante iz Norveške nego iz pomenutih država koje se suočavaju s ratovima i nestabilnošću.

Brojni afrički zvaničnici su, kako prenosi Rojters, reagovali na medijske izveštaje o Trampovim rečima, odbacujući ih kao neprihvatljive. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading