PUTIN I KIM DŽON UN SKLOPILI NOVU SARADNJU: Da li će ZAPAD ovo smatrati kao PRETNJU?

Autor:

Svet

20.04.2024

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja širi svoje veze sa Rusijom

PUTIN I KIM DŽON UN SKLOPILI NOVU SARADNJU: Da li će ZAPAD ovo smatrati kao PRETNJU?

Foto: Tanjug/AP


Delegacija ministarstva šumarstva Severne Koreje, predvođena direktorom Han Jong Hoom, započela je putovanje u Rusiju 19. aprila kako bi prisustvovala 27. sastanku podkomiteta za šumarstvo severnokorejsko-ruske međuvladine komisije za trgovinsku, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju. Ovo putovanje dolazi nakon što je odeljenje ministarstva poljoprivrede, koje vodi Ri Čol Man, takođe posetilo Rusiju, što je potvrdila i ruska ambasada u Pjongjangju.

Povećanje saradnje između Rusije i Severne Koreje

Rusija i Severna Koreja su ojačale svoje veze u drugoj polovini 2023. godine, a značajan događaj bio je susret severnokorejskog lidera Kim Džong Una i ruskog predsednika Vladimira Putina. Njih dvojica su se sastali u svemirskom centru Vostočni 13. septembra prošle godine. Ovaj susret je izazvao veliku pažnju medija i javnosti, posebno zbog pokazivanja novih objekata na kosmodromu "Vostočni".

Šumska saradnja između Severne Koreje i Rusije

Saradnja između Severne Koreje i Rusije u oblasti šumarstva predstavlja važan deo njihovih bilateralnih odnosa. Delegacija ministarstva šumarstva Severne Koreje, predvođena direktorom Han Jong Hoom, ima za cilj da učestvuje u sastanku podkomiteta za šumarstvo severnokorejsko-ruske međuvladine komisije za trgovinsku, ekonomsku, naučnu i tehničku saradnju, što će dodatno osnažiti saradnju između ove dve zemlje.

Ovaj potez demonstrira želju Severne Koreje da proširi svoje međunarodne veze i saradnju u oblasti šumarstva, što može imati pozitivan uticaj na ekonomiju i ekološku održivost zemlje. S obzirom na značaj ove teme, očekuje se da će rezultati sastanka imati dalekosežne posledice za obe zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading