MUČILI I ZLOSTAVLJALI DECU U ZATVORU! Uhapšeno 13 zatvorskih čuvara u Milanu!

Autor:

Svet

22.04.2024

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji su pregledali telefonske razgovore i snimke sa unutrašnjih bezbednosnih kamera zatvora, kao i razgovarali sa bivšim zatvorenicima.

MUČILI I ZLOSTAVLJALI DECU U ZATVORU! Uhapšeno 13 zatvorskih čuvara u Milanu!

Foto: pixabay.com

Italijanska policija danas je uhapsila 13 zatvorskih čuvara zbog optužbi za zlostavljanje maloletnih zatvorenika u ustanovi u Milanu. Prema navodima lista Sole 24 Ore, optužbe obuhvataju "saučesništvo u krivičnom delu mučenja i nanošenja telesnih povreda maloletnicima", uz otežavajuću okolnost zloupotrebe položaja i pokušaj seksualnog napada.

Istražitelji su pregledali telefonske razgovore i snimke sa unutrašnjih bezbednosnih kamera zatvora, kao i razgovarali sa bivšim zatvorenicima.

Krivična dela koja su predmet istrage odvijale su se od 2022. godine do danas.


Nacionalno udruženje za zaštitu prava zatvorenika "Antigona" istaklo je ozbiljan nedostatak sredstava i prostora za osuđenike u italijanskim zatvorima. Prema njihovim podacima, u Italiji se nalazi 60.600 zatvorenika, dok je raspoloživo samo 51.000 mesta, što ukazuje na problem prenatrpanosti i nedostatka resursa.

Predstavnik aktivista za ljudska prava izneo je zabrinjavajuće podatke o broju zatvorenika u Italiji i nedostatku prostora. Ovo ukazuje na sistemski problem koji zahteva hitno rešavanje kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za zatvorenike i sprečile zloupotrebe.

Podsećamo, trojica muškaraca privedena su u Francuskoj zbog pokušaja da dronom unesu drogu u zatvorski centar. Incident se dogodio u blizini zatvora koji se nalazi četiri kilometra južno od grada Eks an Provans, u selu Luines, prenosi Figaro.

"U noći sa ponedeljka na utorak policija je obaveštena o neobičnoj pojavi u blizini zatvora Luines. Bespilotna letelica je letela iznad kazneno-popravnog zavoda", saopštila je policija.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading