(VIDEO) TRAMP SE OBRATIO JAVNOSTI POSLE NAPADA NA SIRIJU

Autor: Republika

Svet

14.04.2018

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp naredio je noćas vazdušne napade na Siriju, posle čega je počela zajednička vojna akcija SAD, Velike Britanije i Francuske, oko 3.25 sati po centralnoevropskom vremenu.

RepublikaFoto: Twitter.com/SDonald J.Trump

- Naredio sam oružanim snagama SAD da počnu precizne napade na mete povezane sa arsenalom hemijskog naoružanja sirijskog diktatora Bašara el Asada - rekao je Tramp u obraćanju naciji sinoć po američkom vremenu.

Tramp je rekao da su napadi pokrenuti u saradnji sa Velikom Britanijom i Francuskom kao "snažno sredstvo odvraćanja od proizvodnje, širenja i upotrebe hemijskog oružja".

- Zajednički odgovor SAD, Britanije i Francuske na zločine uključuje sve instrumente naše nacionalne moći: vojnu, ekonomsku i diplomatsku - kazao je američki predsednik i naveo da će vojna akcija trajati sve do trenutaka kada "sirijski režim prestane da koristi hemijsko oružje".

Tramp je ponovio da je u sirijskom gradu Dumi izvršen napad hemijskim oružjem i kritikovao je Rusiju i Iran zbog podrške sirijskom režimu i predsedniku Bašaru el Asadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading