(FOTO) SLIKE UŽASA POSLE POŽARA U ATINI: Nađeno 26 ugljenisanih tela u jednoj kući, među žrtvama i deca

Autor: Tanjug, Republika

Svet

24.07.2018

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još 26 ugljenisanih tela nađeno je okolini sela Mati, u istočnoj Atici, čime se broj žrtava u požarima u okolini Atine popeo na više od 50, javljaju grčki mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Nažalost, pronašli smo 26 ugljenisanih tela, između dve kuće u mestu Argira Akti - izjavio je Nikos Ekonomopulos, predsednik Grčkog Crvenog krsta za državnu televiziju.

- Tela su pronađena na obali, 15 metara od obale. Policijske snage su blokirale oblast. Ovi ljudi su najverovatnije pokušali da pobegnu do obale, ali ih je vatra blokirala - rekao je fotograf agencije ANA.

Ranije su zvaničnici objavili da su najmanje 24 osobe izgubile živote, a da je više od 150 je povređeno u požaru koji je zahvatio istočnu Atiku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Strahuje se da ima više žrtava budući da se mnogi javljaju vatrogasnoj brigadi i prijavljuju nestale, prenosi grčka agencija ANA.

Među žrtvama je i dosta dece.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Mnoge žrtve pronađene su u oblasti između Rafine i Nea Makrija, posebno u selu Mati, 29 kilometara istočno od Atine, gde su bile zarobljene u požaru koji je zahvatio njihove kuće i automobile kojima su pokušali da pobegnu od plamena.

U gašenju požara učestvuje više od 300 vatrogasaca, stotine vatrogasnih vozila, kanadera, helikoptera, a ljudima koji su bili zarobljeni na plažama u pomoć su pristigli turistički i ribarski brodovi koji su ih prebacili na sigurnu destinaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Požar u istočnoj Atici najgori je u Grčkoj još od onog koji je 2007. godine zahvatio Peloponez, prenosi Rojters.

Ta oblast je veoma popularna među lokalnim turistima, pre svega među penzionerima i decom koja tu dolaze da kampuju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Zbog požara grčki premijer Aleksis Cipras je prekinuo posetu Bosni i Hercegovini.

Grčka je zatražila pomoć od EU, dok su Španija i Kipar sami ponudili pomoć.

Požari besne i zapadno od Atine, zbog čega su i tamo mnogi stanovnici napustili svoje kuće.

Taj požar preti da ugroži saobraćaj jer se nalazi blizu autoputa, zbog čega je zatvoren put Atina-Korint, jedan od dva puta ka Peloponezu, a prekinut je i železnički saobraćaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading