CIPRAS NEĆE NA VANREDNE IZBORE

Autor: Tanjug

Svet

27.08.2018

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčki premijer Aleksis Cipras isključio je danas mogućnost raspisivanja vanrednih izbora, poručivši da je njegova stranka uverena da će izbori biti održani u jesen 2019, kao što je i planirano.

RepublikaFoto: youtube.com/ Chicago Council on Global Affairs
Aleksis Cipras

Cipras je, istovremeno, rekao da je njegovoj vladi i Sirizi potrebna "nova krv", prenosi Rojters.

Grčki premijer je danas izabrao svog ministra unutrašnjih poslova na ključnu funkciju u levičarskoj Sirizi, čime je, kako ocenjuje britanska agencija, nagovestio rekonstrukciju kabineta kako bi dobio veću podršku posle bolnog programa međunarodne pomoći.

Govoreći o izborima predviđenim za narednu godinu, Cipras je istakao da će to biti "bitka nad bitkama".

- Da bismo pobedili u svim ovim bitkama, moramo da se udružimo, potrebno nam je jedinstvo i preporod. Našoj zemlji, vladi i partiji potrebna je nova krv i veća želja da prionu na posao - poručio je on.

Grčka je prošle nedelje izašla iz poslednjeg, trećeg međunarodnog programa pomoći, ali mnogim Grcima nije do slavlja posle devetogodišnjih smanjenja plata i penzija, zaključuje Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading