Lavrov, tango i brejkdens

Autor: Tanjug

Svet

01.09.2017

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva ne traži svađu sa Sjedinjenim Ameri;kim Državama i uvek će biti prijateljski nastrojena prema američkom narodu, ali za tango je potrebno dvoje, a zasad, po mom mišljenju, naši američki partneri iznova igraju individualni brejkdens, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug
Obamina administracija kriva za sankcije Rusiji, kaže Lavrov

- Kako je predsednik (Vladimir Putin) više puta rekao, mi ne tražimo svađu sa tom državom. Uvek smo bili prijateljski nastrojeni prema americkom narodu, pa smo i sada otvoreni za konstruktivnu saradnju tamo gde to odgovara ruskim interesima - rekao je Lavrov obraćajući se studentima Moskovskog državnog univerziteta za međunarodne odnose, prenosi Sputnjik.

- Mi ćemo nastaviti da promovišemo pozitivan program i pristup uzajamnog poštovanja - dodao je Lavrov.

Najnovije korake SAD prema Rusiji pokrenuli su oni koji sprečavaju američkog predsednika Donalda Trampa da ispuni svoja predizborna obećanja, rekao je Lavrov.

- Želim da kažem da cela ova priča sa razmenom sankcija nije počela od nas, već ga je započela administracija (bivšeg americkog predsednika Baraka) Obame. Započeta je upravo u cilju podrivanja rusko-američkih odnosa i ne dozvoljava Trampu konstruktivne predloge, kako bi što više otežali da ispuni svoje predizborne izjave o potrebi normalizacije odnosa sa Rusijom - naglasio je ruski ministar.

- Mi ćemo oštro reagovati na apsolutno jednakoj osnovi na one stvari koje nam nanose štetu i koje su samo motivisane željom da se pokvare naši odnosi sa Sjedinjenim Americkim Državama - naglasio je Lavrov.

Rusija je zabrinuta zbog napora NATO-a da promeni vojnopolitičku situaciju na evroatlantskom području, izjavio je ministar spoljnih poslova prilikom obraćanja studentima.

- Posebno zabrinjavaju stalni napori NATO-a da promeni vojno-političku situaciju u evroatlantskom regionu, uključujući povećanje vojnog prisustva i infrastrukture u regionima koji se graniče sa Rusijom, uključujući, naravno, stvaranje evropskog segmenta američke globalne protivraketne odbrane - rekao je Lavrov.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading