Vesić: Studio B je čuvar beogradske tradicije!

Autor: Republika

Vesti

01.04.2019

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić čestitao je 49. rođendan Studiju B, istakavši da ta stanica predstavlja pravi servis građana koji dugi niz godina imaju veliko poverenje u tu medijsku kuću.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

Vesić je, gostujući na Studiju B, podsetio da je ta stanica, ako se izuzme RTS, najstariji medij u zemlji. 

- U ime Grada Beograda čestitam vam 49. rođendan. Studio B više nije gradsko preduzeće, jer je sada takav zakon, ali ova televizijska kuća teško može da se odvoji od Beograda, jer je u pitanju prava beogradska televizija. Kakav god da je formalni status Studija B, uvek će biti beogradska ''kuća'' - rekao je Vesić, a saopštila je Gradska uprava.

Kako je rekao, čuvati tradiciju Studija B, jednako je kao i čuvanje drugih beogradskih tradicija, poput FEST-a i Džez festivala.

Vesić je dodao da je Studio B uvek imao ljude koji su pokretali određene pozitivne stvari u Beogradu. 

- Tu svakako mislim na Duška Radovića, koji je zajedno s grupom novinara ''Borbe'' 1970. godine osnovao Studio B, ali i na Ðoku Vješticu - rekao je Vesić.

On je najavio da će Duško Radović dobiti spomenik, na inicijativu Studija B, a ideja je da bude postavljen na Tašmajdanu, i da u suštini bude dečje igralište. 

- To bi bilo svojevrsno vraćanje duga Dušku Radoviću, ne samo zbog Studija B već i svega što je uradio za Beograd i srpsku kulturu - dodao je zamenik gradonačelnika.

Istakao je da su ideje Ðoke Vještice aktuelne i danas i da malo ljudi zna da su ideje za biciklističku stazu od "25. maja" do Ade Ciganlije, trka uz Beograđanku i maraton, kao i prolećno čišćenje grada potekle upravo od njega. 

Vesić je naveo da je Studio B je vremenom stekao status servisa kojem se građani obraćaju zbog najrazličitijih problema ili aktuelnih događaja i da bi to trebalo da se neguje, jer predstavlja prednost u odnosu na druge televizije. 

- Građani imaju poverenje u Studio B i veruju da je početak rešenja problema kada se prijavi ovoj medijskoj kući. Ðoko Vještica je u suštini mnogo puta samo prenosio sve ono na šta su mu sugrađani ukazivali u jutarnjem programu. Iako danas živimo u potpuno drugačijem vremenu, kada postoje društvene mreže i mnoštvo radio-stanica i televizija, snaga Studija B je izuzetno velika - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Ana

01.04.2019 10:10

To je sasvim tacno......

aca

01.04.2019 10:14

Zaista Stidio B ima veliko poverenje svih građana !

Marija

01.04.2019 10:18

Studio B uvek je radila u korist i za dobrobit gradjana.

Miki

01.04.2019 10:19

Studio B je bastionik medijskih sloboda u Srbiji.