Vesić potvrdio da će istrajati i Šolaka isterati na čistinu

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

07.07.2019

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je zatražio od kompanije Junajted grupa, koja je vlasnik kablovskog operatera SBB, da se izjasne da li nelegalno postavljeni kablovi u Toplanama pripadaju njihovoj kompaniji i ako jesu, zbog čega nisu platili dažbine Gradu Beogradu za korišćenje javne mreže.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Goran Vesić

On je gostujući na Studiju B upitao i da li je ovo profesionalan način poslovanja po svetskim standardima o čemu stalno pričaju menadžeri “Junajted grupe” i da li strani suvlasnici „Junajted grupe” znaju kako se ponaša domaći suvlasnik Dragan Šolak odnosno da li odobravaju da ne plaća dažbine Beogradu i da krade struju.

Vesić je zapitao i to da li je ovaj slučaj pravi povod da Šolak preko televizije N1, koja je takođe u vlasništvu Junajted grupe, vrši "koruptivno ucenjivanje gradskih vlasti negativnim prilozima i napadima na Grad Beograd, njega lično i druge čelnike Grada".

- Da li je moguće da se zloupotrebljava jedna televizija da bi se ostvarivali poslovni interesi Dragana Šolaka? Da li je zaista moguće da kompanija koja, prema izjavama Šolaka, vredi tri milijarde evra, mora da krade struju u Beogradu i da ne plaća dažbine prema Beogradu, od čega mi gradimo vrtiće, kanalizaciju i puteve? Treba li da milijarder Šolak, koji kako mediji pišu, leti po svetu privatnim avionom i igra golf, da zaradi još koji dinar na građanima Beograda - zapitao je Vesić.

Vesić je rekao da će narednih dana uputiti pismo stranim suvlasnicima "Junajted grupe" kompaniji BS partners (BC partners) kao i EBRD kako bi ih upoznao sa dokazima o krađi struje i nelegalno postavljenim kablovima za koje se ne plaćaju obaveze prema Gradu. 

RepublikaFoto: youtube.com/ Cetniks03/printscreen
Beogradske elektrane

- Siguran sam da strani suvlasnici neće odobriti ovakvo poslovanje kompanije čiji su suvlasnici, jer to nije moguće u zemljama čiji su državljani pa neće moći ni u Srbiji - reako je Vesić. 

Dodao je da će pisati i SNN (CNN) u vezi sa "korporativnim ucenjivanjem koji sprovodi suvlasnik Junajted medija Dragan Šolak preko televizije N1 i urednika ove televizije Jugoslava Ćosića. 

Pitaću ih može li privatni vlasnik televizije tako da zloupotrebljava novinare u SAD, rekao je Vesić.

On je dodao da će se na ovom istrajati, kao i da će se istraga sprovesti i u okviru "Beogradskih elektrana", jer ovo nije moglo da se radi bez nečijeg znanja. 

RepublikaFoto: youtube.com/N1
Dragan Šolak

-Dalji koraci su krivične prijave protiv lica za koje se utvrdi da su odgovorni, kao i tužba za naknadu štete protiv SBB. Tražićemo da se plati sve do poslednjeg dinara, jer ako građani plaćaju javni prevoz, struju i komunalije, zbog čega ovaj milijarder ne bi izmirivao svoje obaveze - zaključio je Vesić. 

Vesić je na kraju zaključio da je jasno da Šolak nije mogao da postavi 60 kilometara nelegalne mreže bez znanja tadašnjeg gradonačelnika Beograda a sada Šolakovog poslovnog partnera Dragana Ðilasa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading