Vesić posetio Sigurnu kuću na Dan žena: Kao društvo moramo da uradimo mnogo više!

Autor: Republika

Vesti

08.03.2020

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetio je povodom Međunrodnog dana žena Sigurnu kuću

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Vesić u Sigurnoj kući

- Posetio sam Sigurnu kuću i poručio da nećemo dozvoliti nasilje nad ženama! Poklonili smo cveće ovim divnim ženama, ohrabrili ih, razgovarali sa njima i poželeli im da sledeći Osmi mart dočekaju u svojim domovima. Veoma je važno da svaki dan, ne samo danas, brinemo o ženama koje su žrtve nasilja - napisao je Vesić.

On je dodao da je ženama nekad dovoljna samo topla reč i zagrljaj, ali da društvo mora da uradi mnogo više za njih.

- Moramo da donesemo sistemske mere koje će im pružiti sigurnost, ali i dovesti do efikasnog kažnjavanja počinitelja nasilja nad ženama. Lično ću se za to najsnažnije zalagati u budućnosti. Hvala mojim saradnicama i prijateljima načelnici Gradske uprave Sandri Pantelić, gradskoj sekretarki za socijalnu zaštitu Nataši Stanisavljević i umetnici Goci Tržan koje se kao lavice svakodnevno bore za zaštitu žena ali i unapređenje njihovog položaja u društvu. Zajednički poručujemo: drage dame, niste same - zaključio je zamenik gradonačelnika Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading