Vesić: Ustanovićemo nagradu "Heroj Beograda" za heroje tokom epidemije

Autor: Republika

Vesti

20.03.2020

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će Grad Beograd ustanoviti nagradu "Heroj Beograda" za sve građane koji su pokazali izuzetnu hrabrost u borbi protiv epidemije korona virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Goran Vesić

- Želimo da na taj način javnim priznanjem, koje će biti statua Pobednika, pokažemo da poštujemo njihovo herojstvo i da njihovi potomci znaju kako su im hrabri bili preci - rekao je Vesić za Pink, prenosi Beoinfo.

On je pozvao sve beogradske medije da ustanove rubriku "Heroji Beograda" i da pozivaju građane da predlažu heroje, kao i da snimaju priloge ili pišu o "našim herojima".


On je naveo da grad želi da zahvali svim herojima čija imena znamo, ali i bezimenim na onome što čine za Beograd i Srbiju.

- Ovo teško vreme, kada se cela nacija merama kakve nisu viđene u novijoj istoriji bori protiv opake epidemije, rodilo je heroje Beograda, ljude koji daju veliki doprinos rizikuju svoje zdravlje da bi pobedili u ovoj borbi. To su lekari, medicinske sestre, farmaceuti, vojnici, policajci, pekari, vozači autobusa, građani koji pomažu penzionerima, glumci koji snimaju poruke podrške i mnogi drugi ljudi čija imena ne znamo. Oni su heroji našeg grada i njihova imena i njihova hrabrost moraju da budu zapamćeni - rekao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading