Vesić: Neće biti povećanja poreza na imovinu u 2018.

Autor: Tanjug

Vesti

21.12.2017

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nijedan građanin Beograda neće platiti ni dinar više za porez na imovinu u 2018. nego što je plaćen ove godine, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić i naveo da će u nekim delovima grada porez možda biti i niži.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

- Održali smo obećanje koje smo dali, a to je da nijedan građanin Beograda neće plaćati ni dinar više za porez na imovinu nego što je plaćen 2017. godine, bez obzira na promene u vrednosti kvadrata. Uspeli smo da nađemo način da porez ostane isti tako da svi građani Beograda mogu da znaju da neće platiti ni dinar veći porez nego što je plaćen 2017. godine - rekao je Vesić.

Navodeći da je bilo raznih spekulacija, lažnih izjava i vesti o tome kako će porez biti povećan, gradski menadžer je ponovio da će porez biti identičan, te da će čak u nekim delovima grada porez možda biti i niži.

- U tom smislu, održali smo obećanje koje smo dali građanima. Grad Beograd od poreza na imovinu prihoduje nešto više od 14 milijardi dinara, a od poreza na dohodak građana negde oko 35 milijardi dinara. Na taj način građani učestvuju u punjenju budžeta i veoma je važno da znaju da smo upravo zbog toga pokrenuli čitav niz akcija o tome kako da zajedno trošimo budžet - naglasio je Vesić.

Budžet Grada Beograda za 2018. godinu, o kome će se raspravljati na današnjoj sednici gradskog parlamenta, iznosi 102,7 milijardi dinara, a gradski menadžer ističe da je to više nego 2013. godine kada je budžet grada bio nešto ispod 90 milijardi dinara i da to "pokazuje koliko se više posluje i koliko više imamo prihoda".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading