LJAJIĆ OBIŠAO RADOVE: Sprema se novi turistički potencijal Beograda!

Autor: Tanjug

Vesti

09.02.2018

12:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je početak radova na izgradnji nove saobraćajnice koja vodi ka jezeru u Resniku, odakle je poručio da država stvara preduslove koji su bitni za privlačenje investitora.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ljajić obišao radove

Kako je istakao, Resničko jezero nalazi se na samo 17 kilometara od Beograda, te predstavlja veliki turistički potencijal naše prestonice, koji treba iskoristiti.

 

- Da bi neko došao i uložio svoj novac potrebno je da vidi da država sa svoje strane čini sve da stvori elementarne uslove i pokazuje da je taj turistički potencijal i resurs važan, u koji sama država ulaže, i stvara pretpostavke za investicije privatnog sektora - rekao je Ljajić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Navodi da Grad Beograd teži ka tome da svaki turistički potencijal u gradu maksimalno iskoristi, praktičnim koracima i konkretnim investicijama kako bi turistička ponuda bila raznovrsnija i sadržajnija.

- Upravo Resničko jezero ima te potencijale, s obzirom da je samo 17 kilometar udaljeno od centra Beograda, a to može biti važan signal za dolazak turista i domaćih i stranih, za razvoj đačkog i omladinskog turizma... Zašto ekskurzije iz cele Srbije ne bi dolazile i ovde? Ali ako ostane ovako, naravno da neće dolaziti niko - ukazao je Ljajić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Najavio je da će se ove godine početi sa prvim ulaganjima, a početna sredstva obezbediće Ministarstvo turizma za sređivanje okoline jezera, kako bi bilo pristupačno ne samo investitorima, već i svim ljudima koji žele da provode vreme u ovom lepom ambijentu.

- Da bi se to dogodilo moramo započeti sa tim prvim investicijama i ne smemo tu da stanemo, već ćemo nastaviti i naredne godine sa ulaganjima. Nadam se sa će se u međuvremenu javiti investitori, koji će tu ulagati i prepoznati Resničko jezero kao važan turistički potencijal - istakao je ministar Ljajić.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

Prema njegovim rečima, ulaganje u Resničko jezero, značiće i za građane Resnika, jer će meštani moći da prodaju svoje parcele po mnogo višoj ceni nego sada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Djoka

11.02.2018 14:00

Јојјј јадни народе...муко једна!