Mali Srećko čiji su roditelji pronađeni u bunaru, predat hraniteljskoj porodici!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.12.2018

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali Srećko Anđelković (4), čiji su roditelji Slađana (50) i Časlav Anđelković (57), sahranjeni prošle subote na seoskom groblju u Poljni kod Trstenika, napustio je danas u podne Dečje odeljenje Opštie bolnice Kruševac.

RepublikaFoto: Srpski telegraf/D.I.
Bunar u kom su stradali roditelji dečaka

Siroče je, kako nam je potvrđeno, preuzeto iz Službe pedijatrije, a malog Srećka odveli su predstavnici tima iz Centra za socijalni rad i Centra za porodični smeštaj u Trsteniku. O njemu će se starati hraniteljska porodica.

Podsećamo, beživotna tela dvoje supružnika pronađena su 12. decembra na dnu seoskog bunara u selu Stragari kod Trstenika, gde su navcodno sa tuđeg imanja skupljali kupuis, pa pod okriljem mraka, sklanjajući se od nečijih očiju, upali u neograđeni bunar dubok šest metara.

Sin nesrećnih roditelja, četvorogodišnji Srećko, koji se od pretprošlog ponedeljka nalazio na Pedijatriji kruševačke Opšte bolnice, nije prisustvovao sahrani roditelja, jer je procenjeno da to po njega ne bi bilo dobro, jer bi ta slika na dete, koje još ništa ne zna, na njega ostavila trajne traume.

Nalazi obdukcije leševa dvoje supružnika još se ne znaju, a istragu vode uporedo dva tužilaštva, Više javno tužilaštvo u Kruševcu i Osnovno javno tužiulaštvo u Trsteniku. Mali Srećko došao je na ovoj svet posle šest godina željnog čekanja njegovih roditelja Slađane i Časlava, kojima je ovo bio drugi brak.

Srećka je prošle godine krstio starešina crkve u Poljni, protojerej Vladimir Trošić. Srećkovi roditelji su iza sebe ostavili dve kuće u Poljni, jednu staru, a drugu novu u izgradnji, kao i stan u Trsteniku, kompletnu mehanizaciju za poljoprivredne radove, automobil opel "astra", dve junice, ovce i jagnjad, svinje i kokoške... O tome sada brine tim Centra za socijalni rad u Trsteniku, srodnici i komšije nesrećnih supružnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading