Državaljanin Rumunije preminuo u požarevačkoj bolnici od gripa

Autor: novosti.rs

Vesti

12.02.2019

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Opštoj bolnici u Požarevcu od virusa gripa preminuo je pacijent iz Rumunije, star 45 godina, koji je prošle sedmice primljen kao hitan slučaj.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prema rečima direktora bolnice, Danka Nikolića, rumunski državljanin u Požarevcu je bio u prolazu, ali se javio kod njih jer mu je pozlilo. Analizama je potvrđeno da je preminuo od komplikacija izazvanih virusom gripa AH1.

- Trenutno na bolničkom lečenju od virusa gripa imamo šest pacijenata, ali niko od njih nije u rizičnom stanju. Kod nas je bila i jedna obolela beba, koja je prebačena za Beograd, ali ona je sad dobro i biće otpuštena na kućno lečenje – rekao je direktor Nikolić.

U požarevačkoj bolnici i dalje je na snazi zabrana poseta ležećim pacijentima, uvedena 6. februara. U Braničevskom okrugu, na području Požarevca i još sedam opština, trenutno su 782 osobe obolele od gripa ili sličnog oboljenja, a najviše ih je iz starosne grupe od 30 do 65 godina.

Jutros je saopšteno i da je tokom noći preminula žena stara 86 godina od posledica respiratorne infekcije u bolnici u Čačku, gde je proglašena epidemija gripa. Inače, u Rumuniji je do pre dva dana od virusa gripa preminulo 99 građana, saopštio je Nacionalni institut za javno zdravlje te zemlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading