Suzana Paunović: Zahvaljujući srpskim porodicama naša zemlja napreduje i jača

Autor: Republika

Vesti

14.05.2019

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana porodice (15. maj) Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije pozvala je sve porodice da proslave svoje zajedništvo, vezanost i ljubav.

RepublikaFoto: Republika
Suzana Paunović

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava istakla je da da je važno da negujmo tradiciju i porodične vrednosti, toleranciju, kompromis, strpljivost, razumevanje i puno ljubavi.

- Sve države treba porodicama da garantuju jednakost i ljudska prava, podstiču jednakosti između žena i muškaraca u okviru porodice, zajedništvo u odgovornosti i obavljanju kućnih poslova uz eliminisanje svake diskriminacije između žena i muškaraca, pružajući im jednaku mogućnost zapošljavanja, obrazovanja i pomoć, kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici - navela je ona.

Paunovićeva je istakla da je Vlada Srbije učinila mnogo na otvaranju novih radnih mesta koja doprinose ekonomskom osnaživanju porodica u Srbiji.

- Kontinuirano se radi na razvijanju dodatnih usluga za pružanje podrške porodicama u krizi, kao što su dnevni boravci, stanovanje uz podršku, pomoć u kući ili servis personalnih asistenata - rekla je Paunović. 

Ona je dodala i da je u ovoj godini iz republičkog budžeta za sufinansiranje mera populacione politike izdvojeno 650 miliona dinara, što je 150 miliona dinara više u odnosu na prethodnu i pet puta više u odnosu na 2017. godinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading