Lončar zapošljava 400 medicinara

Autor:

Vesti

29.05.2019

05:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Država zapošljavanjem zaustavlja odlazak medicinara! Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja doneli su odluku da zaposle novih 400 najuspešnijih medicinskih radnika sa srednjom stručnom spremom u zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug
Zlatibor Lončar

Prošle godine je, podsetimo, na ovaj način posao u srpskom zdravstvu dobilo više od 160 najboljih studenata medicine, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar nedavno je i potvrdio da se na tome neće stati i da će država nastaviti politiku zadržavanja najboljeg medicinskog kadra, lekara i medicinskih sestara.

- Ono što hoćemo da uradimo je da sva deca u medicinskim školama koja završe i budu najbolja dobiju posao. Želja je da one najbolje koji se školuju za medicinske sestre i tehničare zadržimo u zemlji - rekao je tada on dodajući da će to biti 400 ili 500 đaka koji će dobiti posao, kao i šansu da rade u dobrim uslovima i privilegije koje su neophodne da bi ostali ovde.

A Ministarstvo zdravlja juče je saopštilo da je sada planirano da se omogući radno angažovanje najuspešnijih učenika tri profila srednjih medicinskih škola za zanimanja medicinska sestra-tehničar, pedijatrijska sestra, ginekološko-akušerska sestra.

Prijave do 31. maja: Radne knjižice dobiće medicinske sestre-tehničari, pedijatrijske sestre i ginekološko-akušerske sestre

Poziv se, kako je saopšteno, odnosi isključivo na kandidate koji su završili srednje medicinske škole u školskim godinama 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017, 2017/2018. godine, a prijave se šalju do 31. maja. Prioritet pri razgovoru imaće kandidati koji su završili školovanje sa najboljim uspehom, a radi razmatranja prijave neophodno je da kandidat ima dokaz o položenom stručnom ispitu.

Prijave mogu podneti isključivo kandidati koji su završili državne srednje medicinske škole na celoj teritoriji Srbije i nisu u radnom odnosu u struci na neodređeno vreme.

Zdravstvo uposlilo 12.000 ljudi

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Govoreći o zapošljavanju, ministar zdravlja Zlatibor Lončar nedavno je potvrdio da je oko 7.000 sestara zaposleno u prethodne četiri godine, a ukupno zdravstvenih radnika više od 12.000. On je istakao i da je u tom periodu dato više od 7.159 specijalizacija.

Prijava i pozivanje će se obavljati isključivo elektronskim putem, a obrazac prijave se nalazi na sajtu Ministarstva zdravlja.

Obrazac je potrebno popuniti potpunim i tačnim informacijama i poslati na imejl adresu: akicijazaposljavanja2019@zdravlje.gov.rs najkasnije do petka 31. maja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading