Živa u termometru ponovo skače: Do kraja meseca nam stižu još dva TOPLOTNA TALASA, a u avgustu tek pakleno!

Autor:

Vesti

17.07.2019

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vraćaju nam se topli dani! Do kraja meseca, prema prognozama meteorologa, očekuju nas još dva tropska talasa, a potom i paklenih 40 stepeni u avgustu. Temperatura kreće da raste već od danas, kada će, prema najavi meteorologa Đorđa Đurića, doći do formiranja toplije vazdušne mase, pa će živa u termometru skočiti na 30 podelak i na tome se neće zaustaviti.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

- Maksimalna temperatura u petak i subotu biće do 32 stepena, a u nedelju i ponedeljak do 35 - kaže Đurić i dodaje da za sada možemo da zaboravimo na olujno nevreme i kišu jer je pred nama veoma suv period.

Mali predah od vrućina, prema rečima stručnjaka, uslediće oko 25. jula, kada se očekuje pad temperature ispod 30 stepeni.

 

 

Posle kratkotrajnog zahlađenja ponovo nam, pred kraj jula, stiže novi tropski talas koji će nam doneti vrućine sa temperaturama do 35 stepeni. Međutim, živa u termometru se neće zadržati na ovom podeoku, već će sredinom avgusta ponovo prelaziti 40 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading