Olja Bećković ili Đilas: Ko vodi "Utisak nedelje"?

Autor:

Vesti

17.09.2019

03:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je Olja Bećković voditeljka ili vođa opozicije? Pitanje više nego opravdano, s obzirom na to da je voditeljka "Utiska nedelje" preksinoć nakon prvog predloga u ovoj TV emisiji naizgled zapitala, a više komentarisala: "Da li bilo ko očekuje da fer i poštene izbore organizuju oni koji su svesni da nakon gubitka vlasti za njih neće biti mesta u Srbiji?".

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Voditeljka otvoreno promovisala bojkot izbora, a gosta iz opozicionog pokreta koji se još nije izjasnio o tome napadala na sve načine

I u nastavku "Utiska" Bećkovićeva se na sve načine trudila da opravda svoje opozicionarstvo, između ostalog, napadajući na sve moguće načine jednog od gostiju Sergeja Trifunovića, lidera Pokreta slobodnih građana, čija organizacija još nije odlučila da li će izaći na izbore.

Usledili su mnogobrojni komentari na društvenim mrežama, čija je suština da je voditeljka morala bar malo bolje da prikrije svoja uverenja.

- Olja Bećković više nije voditelj TV debate "Utisak nedelje". Ona je lider opozicije. U mentalnom rangu jednog Janka Veselinovića. Ili Marinike Tepić - jedan je od komentara na Tviteru.

Cela emisija protekla je u pokušaju Bećkovićeve da opravda ideju bojkota.

Trifunović: Odluka kad nam EU odgovori

Predsednik PSG Sergej Trifunović izjavio je u "Utisku nedelje" da će taj pokret proglasiti bojkot izbora ukoliko ne dođe do potpisivanja obavezujućeg sporazuma o izbornim uslovima sa aktuelnom vlašću do 19. septembra.

- Nisam čovek koji odustaje pre borbe. U jednom trenutku bojkot može postati cilj, a ne sredstvo - proglasićemo ga kada iscrpimo sva sredstva - kazao je Trifunović.

Na Tviteru je ispravio prvobitnu izjavu o tome kada će proglasiti bojkot, ali ga to nije spaslo napada ostatka opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ

- Ispravka brzopletog: 19. septembar je rok za vlast da se obaveže da će ispuniti uslove za slobodne izbore. Nakon toga ćemo sazvati organe PSG i doneti odluku, ali ne pre nego dobijemo odgovor EU. Jer kog smo onda đavola pisali ono pismo. Stay tuned - dodao je Trifunović.

U kritikama na njegov račun istakao se advokat Vladimir Gajić, jedan od najbližih saradnika Vuka Jeremića.

- Znači, Olja je danas razjasnila pozicije. Bilo bi naivno verovati Sergeju. Čak i ako proglasi bojkot, neće izdržati - poručio je Gajić.

- Prošle nedelje su održani izbori u Medveđi, hajde da vidimo usred ovih pregovora i dobrih namera da se razgovara kako je vlast organizovala izbore u Medveđi - komentarisala je voditeljka, a onda je iskritikovala poslanika SPS Đorđa Milićevića, jednog od učesnika okruglih stolova na FPN, koji je rekao da nije primetio da su izbori u Medveđi na bilo koji način neregularni.

Ređale su se zatim, gotovo iz minuta u minut, njene kritike:

- Hajde da vidimo kako je ono što Milićević ne vidi džipove spreman da vidi šta se desilo juče ispred rektorata... Hajde da vidimo kako izgleda diskusija u parlamentu... Ovaj nastup profesora doktora Atlagića trajao je u originalu 30 minuta i tako tri dana zaredom i da li zaista neko misli da ima nekog smisla da se opozicija vrati u parlament.

Srpski telegraf pozvao je Olju Bećković da prokomentariše komentare koje su na njen račun izneli tviteraši tokom emitovanja "Utiska nedelje", ali se ona nasmejala i odbila:

- Ne dajem izjave za Srpski telegraf. Doviđenja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
milica

17.09.2019 05:51

Pod rukovodstvom Djilasa.

tale

17.09.2019 05:52

svaki profesionalni novinar treba da izveštava objektivno i da ne sugeriše odgovore na svoja pitanja

maja

17.09.2019 05:52

nijedno ni drugo!

Dera

17.09.2019 05:57

Nekada najjača opoziciona stranka Vuka Draškovića SPO bojkotovala izbore i evo gde se sada nalazi.